Washington Examiner skriver at den venstreorienterte milliardæren George Soros og hans sønn Alex Soros ga 6600 dollar hver i kampanjedonasjoner til den demokratiske representanten Pramila Jayapal i juni.

Jayapal, som er leder for Progressive Caucus, skapte nylig overskrifter da hun sa at hun kjemper hardt for å formidle at Israel er en rasistisk stat.

Document skrev om henne nylig i artikkelen om en fremtredende lovgiver og for­kjemper mot anti­semittisme som forlater Det demokratiske partiet.

Fremtredende lovgiver og for­kjemper mot anti­semittisme forlater Det demokratiske partiet: – Vi har fått nok! – Document

Progressive Caucus representerer den mest venstreorienterte fraksjonen av Det demokratiske partiet, og The Squad er medlemmer og kjente antisemitter.

Donasjonene er nok et eksempel på hvordan George Soros har finansiert kampanjer og ideelle organisasjoner som har forsøkt å delegitimere den jødiske staten Israel, skriver Gabe Kaminsky.

I 2020 bevilget Soros-finansierte Open Society Foundation $250 000 til Alliance for Global Justice, en anti-israelsk veldedighetsorganisasjon i Arizona, som Washington Examiner rapporterte er knyttet til palestinsk terrorisme:

– The donations are a further window into how George Soros in particular has bankrolled campaigns and nonprofit organizations that have sought to delegitimize the Jewish state of Israel.

– In 2020, the Soros-backed Foundation to Promote Open Society granted $250,000 to Alliance for Global Justice, an anti-Israel charity in Arizona the Washington Examiner reported is linked to Palestinian terrorism.

Open Society ga også 25.000 dollar til Democracy for the Arab World Now i 2020, som nylig lanserte en kampanje for å presse USAs regjering til å trekke tilbake et visum for en topp israelsk tjenestemann.

Likevel har mange venstreorienterte grupper, som Anti-Defamation League, argumentert for at enhver kritikk av Soros fra republikanere om hans politiske innflytelse er antisemittisme. De begrunner det med at den ungarskfødte Soros overlevde okkupasjonen av nazistene i Ungarn og er av jødisk avstamning.

– Still, many left-leaning groups, such as the Anti-Defamation League, have sought to offer that criticism of Soros from Republicans about his political influence amounts to antisemitism since the Hungarian native survived the Nazi-Hungary occupation and is of Jewish descent.

Washington Examiner har snakket med Scott Walter, som er president for den konservative tenketanken Capital Research Center, og han sier at Soros-familien har gitt enorme summer til verdens antisemitter og Israel-hatere og det er bare rike oljenasjoner som overgår dem:

– The Soros family and its massive network of nonprofits have long been some of the biggest funders of anti-Semites and Israel-haters in the world, surpassed only by a few oil kingdoms.

Hayden Ludwig, som er forskningsdirektør for Restoration of America, er ikke overrasket over at George og Alex Soros støtter en radikal, anti-israelsk representant som Jayapal. De vet at begge avskyr Israel og USA, som er en del av ideologien i Open Society:

– Men det burde være en øyeåpner for de progressive som later som om kritikk av Soros er antisemittisk, sier Ludwig. – De vil ha i pose og sekk, men amerikanerne vil ikke la seg lure.

– We know that their shared ‘Open Society’ ideology loathes Israel and the United States in equal measure.

– But it should be eye-opening to the ‘Progressives’ who pretend that criticism of Soros is ‘anti-Semitic,’ Ludwig added. – They want to have it both ways, but Americans won’t be fooled.

Venstresiden i Norge har også brukt samme argumentet om den liberale milliardæren George Soros, som angivelig har blitt skyteskive for høyresidens konspirasjonsteoretikere. Det var NRKs ord i 2017, med overskriften Republikanernes busemann. NRK skriver:

En fedrelandsløs jøde

– Flere har de siste årene påpekt at angrepene mot Soros i mange tilfeller har antisemittiske undertoner. For eksempel har han blitt beskyldt for å være et produkt av Rothschild Familien og for å være en fedrelandsløs globalist som flytter dit pengene er.

Aftenposten skrev samme året at Ungarn utpekte den liberale filantropen George Soros til statens store fiende, og bruker millionbeløp på å sverte ham. Milliardæren har jødisk bakgrunn og regjeringskampanjen er anklaget for å utløse antisemittisme.

Hvorfor må venstresiden forsvare denne mannen, som så absolutt er en busemann?

Washington Posts nyhetsanker og gjester i videoen under er et godt eksempel på hvordan venstresiden prøver å late som om kritikk av Soros er antisemittisk.

– Å tro at Soros er ond har ingenting å gjøre med at han er jøde, skriver Matthew i kommentarfeltet. – Det er hans lange historie med å være anti-amerikansk.

– Thinking Soros is evil has nothing to do with him being Jewish. It’s his long history of being anti American.

Jennifer Rubin er gjest i Washington Post Live og forklarer grunnen bak GOPs «antisemittiske» kommentarer om George Soros:

Den eneste grunnen til at de bruker George Soros’ navn igjen og igjen, er fordi han er en jødisk og overlevde Holocaust. De opprettholder myten, den antisemittiske tropen om at jøder kontrollerer penger og de kontrollerer politikken vår.

Det er åpenbart, det er ekkelt, og inntil media begynner å forklare det og konfrontere republikanerne med det enkle faktum, kommer de til å fortsette å gjøre det. – Jennifer Rubin

Javel!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.