George Soros har siden 2016 gitt mer enn 15 millioner dollar til grupper som nu står åpent frem og hyller Hamas’ terrorangrep på Israel.

Hamas – det egentlige offeret

En gjennomgang av Open Society Foundations regnskaper viser at Soros gjennom sitt nettverk, har gitt 13,7 millioner dollar til Tides Center, en venstreorientert gruppe som igjen sponser flere «ideelle» organisasjoner som fremstiller Hamas og palestinerne som «de egentlige ofrene». 

En annen stor sponsor av Tides er amerikanske føderale myndigheter som siden regnskapsåret 2008 har gitt dem 33 millioner dollar. W.K. Kellogg Foundation, Ford Foundation og Bill and Melinda Gates Foundation står også på listen over donorer til den antisemittiske organisasjonen.

Blant Tides’ mottagere finner vi blant andre Adalah Justice Project – en, om vi skal tro dem selv, «palestinskledet organisasjon med base i USA som bygger koalisjoner på tvers av bevegelser for å oppnå kollektiv frigjøring». 

– Vi fordømmer ikke Hamas

Adalah postet på dagen for massakren 7. oktober et bilde av en bulldoser som river ned en del av Israels grensegjerde: 

– Israelske kolonisatorer trodde de kunne sperre to millioner mennesker inne i et friluftsfengsel på ubestemt tid … intet bur står uendelig.

Adalah besatte California-representanten Ro Khannas kontor 20. oktober og krevde at han undertegnet et krav om våpenhvile i Gaza. Samme dag deltok Adalah sammen med en annen Tides-sponset organisasjon, Desis Rising Up and Moving, i en antisemittisk demonstrasjon med slagord som «Vi fordømmer ikke Hamas» der 139 personer ble arrestert.

– Please keep the world clean

Open Society Foundations ga i 2018 60.000 dollar til Arab American Association of New York, en gruppe grunnlagt av aktivisten Linda Sarsour. Gruppen deltok i en demonstrasjon i 21. oktober der de oppfordret til å utslette Israel og blant annet bar samme antisionistiske plakat som den norske medisinstudenten Marie Andersen har gjort seg herostratisk berømt for: 

Davidstjernen i en søppelkurv sammen med teksten «Please keep the world clean!».

En rekke andre organisasjoner har mottatt penger fra Soros. Open Society Foundations bevilget 1,5 millioner dollar til Adalahs moderorganisasjon, Adalah – The Legal Center for Arab Minority Rights in Israel. De antisionistiske gruppene Jewish Voice for Peace og If Not Now har mottatt henholdsvis 650.000 og 400.000 dollar.

Indirekte støtte til terrorister

Dan Schneider, visepresident i Media Research Center, sier at Soros – hvis organisasjoner har hatt uovertruffen tilgang til Det hvite hus under president Biden – har lang historie for å støtte grupper som igjen støtter terrorister:

– George Soros og sønnen Alex har lang historie for å støtte de mest radikale organisasjoner i hele verden. Det inkluderer de mest avskyelige antisemittiske pro-Hamas-organisasjoner. Vi har oppfordret Soros til å trekke finansieringen av disse gruppene, men han ser ut til å være fast bestemt på å støtte organisasjoner som ønsker å omvelte vestlig sivilisasjon.

David Greenfield, leder av Metropolitan Council on Jewish Poverty, sier at «verden har forandret seg» siden massakren 7. oktober:

– Soros må bestemme seg for om han vil være på den siden som vil «frigjøre palestinerne» eller på den siden som vil «eliminere jødene».


Hjalp nazistene 

George Soros fulgte sin «nazi-gudfar» da han under annen verdenskrig reiste rundt og konfiskerte jødisk eiendom. Han har kategorisk uttalt at han ikke føler skyld for sin deltagelse på naszistenes side under krigen. 

– Jeg var 14 år gammel og jeg vil si at det var da jeg formet min karakter. Jeg kunne være på den andre siden eller jeg kunne være den som tingene ble tatt fra… men jeg har ingen følelse av at jeg ikke skulle være der. Det er liksom på markedene, de er der uavhengig av om jeg er der. En annen ville uansett tatt det.

George Soros deltok i konfiskering av jødisk eiendom under annen verdenskrig

 

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.