Anti-israelske demonstranter på universiteter over hele USA er finansiert av president Joe Bidens egne politiske donorer. Dette kan forklare hvorfor han nøler med å fordømme dem og ikke vil etterforske dem.

Dette melder Breitbart News. Biden var tvetydig da han i forrige måned ble bedt om å reagere på protestene, og sa at han fordømte antisemittismen, men at han også fordømte dem «som ikke forstår hva som skjer med palestinerne».

Som Breitbart skrev, med henvisning til løgnene om Donald Trump etter Charlottesville: «Biden Sees Very Fine People on Both Sides of Campus Antisemitism».

Undersøkelser av donorene bak protestene viser velkjente navn fra det demokratiske partiets støttespillere, og inkluderer George Soros’ Open Society Foundations og andre liberale «filantroper».

Bidens justisdepartement har særlig nektet å etterforske borgerrettighetsbruddene som begås av «leirene» – mot jøder, journalister og andre, skriver Breitbart.

Demonstrantene ved Columbia University hyllet Hamas’ militære fløy åpenlyst, som Document rapporterte.

Palestina-demonstranter ved Yale rev ned det amerikanske flagget

Politico har skrevet om saken søndag.

To av hovedorganisatorene bak protestene ved Columbia University og på andre studiesteder er Jewish Voice for Peace og IfNotNow. Begge støttes av Tides Foundation, som er finansiert av den demokratiske megadonoren George Soros samt Bill and Melinda Gates Foundation, og som i sin tur støtter en rekke små ideelle organisasjoner som arbeider for sosial endring. (Gates returnerte ikke en forespørsel om kommentar, og Soros nektet å kommentere).

En annen bemerkelsesverdig demokratisk giver hvis filantropi har bidratt til å finansiere protestbevegelsen, er David Rockefeller Jr. som sitter i styret for Rockefeller Brothers Fund. I 2022 ga fondet 300 000 dollar til Tides Foundation; ifølge skatteskjemaer for ideelle organisasjoner har Tides gitt nesten 500 000 dollar i løpet av de siste fem årene til Jewish Voice for Peace, som eksplisitt beskriver seg selv som antisionistisk.

Flere andre grupper som er involvert i pro-palestinske protester, støttes av en stiftelse finansiert av Susan og Nick Pritzker, arvingene til Hyatt Hotel-imperiet – og støttespillere for Biden og en rekke demokratiske valgkamper, inkludert 6 600 dollar til Biden Victory Fund for noen måneder siden og mer enn 300 000 dollar i løpet av 2020-kampanjen.

Demokratenes anti-israelske og anti-jødiske holdninger kan føre til at en stor andel jødiske amerikanere slutter å stemme på Demokratene. Samtidig mister Biden & co stemmer fra muslimer i USA, fordi de fortsatt leverer våpen til Israel.

Uten massivt valgjuks er det vanskelig å se hvordan Biden skal klare å bli gjenvalgt i november.

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.