Nytt

Finansmannen George Soros har siden 2001 i all stillhet finansiert grupper som har undergravd Israels status som demokrati og forsøkt å finne ut belastende informasjon om mennesker på høyrefløyen. Finansieringen kaster et tvilsomt lys over Soros som liker å fremstå som filantrop.

Det er et russisk nettsted som har publisert de hackede dokumentene. Russerne ser ut til å ha forstått potensialet i hacking. Nettstedet kvier seg ikke å bruke antisemittiske stereotyper om Soros, som er jøde. Men dokumentene later til å være ekte og blir følgelig gjengitt verden over.

Det tjener ikke Soros til ære at han finansierer undergraving av Israel, når han selv er jøde.

They reveal that Open Society, which was founded and is chaired by the hedge fund billionaire and philanthropist, gave close to $10 million since 2001 to groups advancing the rights of Arab Israelis, with an emphasis in recent years on countering what one document says are Israel’s “restrictive measures” against minorities.

It cites as an example the Jewish Nation State bill, advanced by its sponsors to entrench Israel’s Jewish status, but decried by some Arab Israelis as further marginalizing non-Jewish minorities. The bill has yet to pass.

Among achievements listed in the Sept. 1 document, the Arab Regional Office includes increased advocacy by “Palestinian citizens of Israel,” or PCI, in international forums, challenging Israel’s “racist” policies in the face of its reputation as a democracy.

The document advocates the “development of a more organized and efficient PCI advocacy and presence in international forums (UN, EU, US) especially in light of the increasingly limited domestic avenues available for seeking justice.”

Der det begynner å bli lummert er når Soros finansierer palestinernes infiltrasjon av internasjonale organisasjoner for å diskreditere Israel, med penger fra Soros.

They reveal that Open Society, which was founded and is chaired by the hedge fund billionaire and philanthropist, gave close to $10 million since 2001 to groups advancing the rights of Arab Israelis, with an emphasis in recent years on countering what one document says are Israel’s “restrictive measures” against minorities.

It cites as an example the Jewish Nation State bill, advanced by its sponsors to entrench Israel’s Jewish status, but decried by some Arab Israelis as further marginalizing non-Jewish minorities. The bill has yet to pass.

Among achievements listed in the Sept. 1 document, the Arab Regional Office includes increased advocacy by “Palestinian citizens of Israel,” or PCI, in international forums, challenging Israel’s “racist” policies in the face of its reputation as a democracy.

The document advocates the “development of a more organized and efficient PCI advocacy and presence in international forums (UN, EU, US) especially in light of the increasingly limited domestic avenues available for seeking justice.”

Dette er en type påvirkning som Sovjet var eksperter på under den kalde krigen. Man visste ikke hvor pengene kom fra, og fronten som verden fikk se var noe helt annet i virkeligheten. Noe av det samme gjelder Soros’ initiativ.

Eksempelvis finner man at Soros-instittet foreslo spørsmål til høringen av EUs fremste utenrikspolitikere. Soros-instituttet backet at produkter fra Vestbredden skulle merkes. Slik bidrar man til en bevegelse som vender seg mot Israel. Det gir skinn av demokratisk virksomhet, men er i virkeligheten et resultat av penger.

NGO Monitor, an Israeli watchdog, uncovered among the DC Leaks trove a separate document prepared by Open Society’s European Policy Institute, suggesting questions for September 2014 hearings to confirm senior European Union foreign policy officials.

Among the questions are one that promotes labeling products from West Bank settlements and another that favors the ascension of the Palestinian Authority to the International Criminal Court. Israel adamantly opposes both policies.

Soros er tungt inne som donor til Hillary Clintons kampanje.

 

http://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/Hacked-Soros-e-mails-reveal-plans-to-fight-Israels-racist-policies-464149