Flere jødiske organisasjoner kritiserer CNN for en spesialsending som dekket fremveksten av antisemittisme i USA, skriver the Daily Caller. CNN fokuserte hovedsakelig på høyreorienterte og hvit-makt trusler, mens venstreorientert antisemittisme ble hvitvasket, og antijødiske angrep fra andre minoritetsgrupper ble ignorert eller bagatellisert.

Eksperter over hele linjen advarer om at antisemittisme vokser på venstresiden, men det kommer ikke opp mot hatet på høyresiden, ifølge CNNs politiske korrespondent Dana Bash i programmet, «Rising Hate: Antisemitism in America». Programmet ble sendt søndag. Hun kalte problemet «komplisert og nyansert» i en tweet, som både Jewish Leadership Project og Coalition for Jewish Values ​​(CJV) kalte en «hvitvasking» i en pressemelding om venstreorienterte angrep mot jøder.

Dana Bash intervjuet administrerende direktør i Anti-Defamation League (ADL) Jonathan Greenblatt, en tidligere ansatt i Obama-administrasjonen, og den progressive rabbineren Jill Jacobs, som sa at hun er mer redd for antisemittisme på høyresiden. «På venstresiden er det mer i diskursen,» konkluderte hun.

Det er fordi angrep på jøder i økende grad kommer fra venstresiden, og de ønsker ikke å innrømme det. De siterer med rette hvite supremasister, men når det kommer til svarte supremasister, venstreorienterte antisionister, radikale og islamister (…) er det «komplisert og nyansert», sa en representant for  Jewish Leadership Project, og kritiserte Bashs kommentarer i en e-post til Daily Caller News Foundation.

På den ekstreme høyresiden er antisemitter tornadoen som vil rive i stykker huset ditt og drepe alle på et øyeblikk, sa Greenblatt til CNN. – Ytre venstre er som klimaendringer. Sakte, men sikkert stiger temperaturen.

Den eneste rabbineren de siterer anses av mesteparten av det jødiske samfunnet for å gi dekning for antisemittisme, sa CJV-president Rabbi Yaakov Menken. Han bemerket at CNN ikke snakket med noen tradisjonelle eller mer konservative rabbinere.

– Jeg har jobbet i akademia i to tiår. Jeg har ennå ikke møtt en hvit-maktgruppe, sier professor Jeffery Lax ved City University of New York (CUNY), som driver gruppen S.A.F.E. ved universitetet.

– På den annen side kan jeg ramse opp flere voldelige angrep fra venstreradikale mot jøder bare fra det siste året eller to.

Han hevdet at en CUNY-student angrep en ortodoks jøde i Brooklyn med et balltre da en annen student, Nerdeen Kiswani, holdt et møte der pro-palestinske demonstranter sang «Globalize the Intifada».

Tidligere medlem av delstatsforsamlingen i New York Dov Hikind kalte CNNs program tendensiøst og sa de er besatt av hvit makt (white supremacy) i et intervju med Daily Caller. Han sa ADL er i en «good shidduch» eller i et godt forhold til CNN, og hevdet at de nekter å undersøke hvem som begår anti-jødiske hatforbrytelser i New York,  siden det «tilfeldigvis» er andre minoriteter. Hans organisasjon, Americans Against Antisemitism, publiserte en fersk studie som påviser at jøder blir angrepet regelmessig i mer enn 70 % av New Yorks politidistrikter. Noen av disse angriperne har blitt sluppet rett ut på gata som følge av New Yorks kausjonsreform.

– På campusene er nesten alle de ondskapsfulle jødehat-truslene og angrepene, til og med fysiske angrep, fra venstresiden. Det er ikke White Supremacists på campusene. De er redde for å angripe de venstreorienterte antisemittene, sier Morton Klein, president for Zionist Organization of America, til DCNF.

CNN gjorde et intervju med en jødisk student fra State University of New York, som var blitt kastet ut av en campusgruppe for ofre for seksuelle overgrep etter å ha uttrykt støtte til Israel. Hun fortalte Bash at progressive studenter trakasserte henne på nettet og oppfordret folk til å spytte på henne. Men i en diskusjon om hendelsen sa CNN Chief National Correspondent John King at antisionisme ikke alltid er antisemittisme.

Sionisme er det jødiske folks kollektive retur til deres forfedres hjemland og troen på at de burde ha suverenitet, ifølge Jewish Virtual Library.

«Hvem snakker de om? De 7 millioner menneskene i Israel? De er  jo alle sionister, ikke sant?» kommenterte Hikind.

Professor Lax irettesatte CNN for å ha kommentert at den republikanske Georgia-representanten Marjorie Taylor Greene kom med uttalelser som ble ansett som antisemittiske, uten å nevne at den demokratiske Minnesota-representanten Ilhan Omar og den demokratiske Michigan-representanten Rashida Tlaib er anklaget for det samme.

– Greenblatt, en tidligere Obama-fyr, berømmet Ilhan Omar for hennes «forpliktelse til en mer rettferdig verden.» Er det den du snakker om når du snakker om antisemittisme? Ingen omtale av Jesse Jackson eller Louis Farrakhan? sa Klein.

Han la til at programmet nevnte white supremacy-angrepet på synagogen i Poway, California, uten å gi like stor dekning til den antisemittiske knivstikkingen i Monsey, New York, og skytingen på et koshermarked i Jersey City, begge utført i 2019 av tilhengere av Black Hebrew Israelitter.

CNN dekket gisselsaken i en synagoge i Texas i januar, men nevnte ikke at gjerningsmannen, Malik Faisal Akram, var en selvidentifisert muslim som krevde løslatelse av en pakistansk terrorist som sitter i fengsel. De viste opptak fra demonstrasjonen for hvit makt som ble holdt i Charlottesville, Virginia, i 2017, der høyreekstreme marsjerte nedover gatene og hyllet Adolf Hitler og en mann pløyde bilen inn i en mengde demonstranter.

CNN svarte ikke på Daily Caller  forespørsel om kommentar.

Saken ble publisert på Daily Caller, grunnlagt i 2010 av Tucker Carlson, og Neil Patel.  Jewish Groups Lambast CNN For ‘Whitewashing’ Left-Wing Antisemitism | The Daily Caller

88% av amerikanske jøder er bekymret for jødehat

I fjor skrev American Jewish Committee (AJC) at de er dypt bekymret over Federal Bureau of Investigation kriminalitetstatistikk for 2020,  som viste at generelle hatkriminalitet økte og forbrytelser rettet mot jøder utgjorde 54,9 % av alle religiøse hatkriminalitet. Amerikanske jøder utgør bare 2% av befolkningen i USA, men er utsatt for nesten 60% av religiøse forbrytelser.Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.