Hatkriminalitet mot jøder i New York City har økt med 196 % mellom 2020 og 2021 og antisemittiske hendelser med 24 % i 2021. Likevel er det ikke hver dag at påtalemyndigheter stiller kriminelle som den voldelige antisemitten Saadah Masoud for retten.

Saadah Masoud, fra Staten Island, New York, erkjente seg skyldig i en føderal tiltale for hatkriminalitet og angrep mot tre jødiske menn i 2021 og 2022, skriver New York Times. Ifølge påtalemyndighetene skjedde ett av angrepene på en pro-palestinsk demonstrasjon i Manhattan.

29-år gamle Masoud vil bli dømt 3. mars og kan risikere opptil fem år i fengsel.

Masouds tiltale kommer etter økt fokus fra myndighetene på episoder med antisemittisme og ekstremistisk vold i New York og andre steder.

Advokat Gerard Filitti representerer Matt Greenman på vegne av Lawfare Project, en ideell gruppe som forsvarer det jødiske folks sivile- og menneskerettigheter. Han kalte Masouds tiltale en betydelig utvikling:

– Det er ikke hver dag at justisdepartementet tar på seg hatkriminalitet rettet mot jøder. Det sender tydelig budskapet om at voldelige forbrytelser rettet mot det jødiske samfunnet ikke vil bli tolerert.

En av ofrene, Matt Greenman, var til stede på en pro-palestinsk demonstrasjon i Midtown Manhattan i april og hadde bundet et stort israelsk flagg rundt halsen som var drapert nedover ryggen. Masoud, som var en av demonstrantene stormet mot han og sa: “Jeg har noe til deg – vent til vi er i privatrom,” før han slo Greenman gjentatte ganger i hodet og ansiktet og dro ham langs fortauet.

I 2021 overfalte Masoud to jøder til. En mann hadde et halskjede med en Davidsstjerne, mens den andre som satt utenfor hjemmet sitt hadde på seg tradisjonelle klær assosiert med den jødiske religionen, inkludert en kippa:

– Saadah Masoud gikk bevisst etter tre ofre på grunn av deres religion og opprinnelse,  sa Damian Williams, statsadvokat for det sørlige distriktet i New York. Det er ikke plass i dette landet for denne støtende og hatefulle oppførselen.

Tirsdag fortalte Masoud til dommeren at han gjentatte ganger hadde slått mannen som bar det israelske flagget fordi han oppfattet ham som en israeler. Han kunne ikke skjelne hans rase eller etnisitet, men han hadde et israelsk flagg.

Matt Greenman ble fraktet til sykehuset med hovent og forslått ansikt og ble diagnostisert med hjernerystelse.  I et tidligere intervju fortalte han at han hadde gått for å se den pro-palestinske demonstrasjonen, som var nær 42nd Street og First Avenue, for å se hva det handlet om. Han hadde på seg det israelske flagget på ryggen som en kappe.

Mens noen av demonstranten begynte å sirkle rundt ham, ble han angrepet bakfra av Masoud som fikk slengt han i bakken mens han slo ham i ansiktet. – He kicked me in the face a whole bunch, sa han.

Masouds advokat forsvarte hans handlinger med at gjennom generasjoner led familiens han forferdelig under den israelske regjeringen, og mye av det har gått i arv til ham. – Det forklarer, men rettferdiggjør ikke, hans oppførsel, la han til.

New York Times er sparsomme med informasjon om Saadah Masoud

Ikke overraskende er liberale New York Times sparsomme med både detaljene om angrepene og bakgrunnen til Saadah Masoud.

Canary Mission har samlet informasjon om den voldelige antisemitten Masoud. Organisasjonens hovedmisjon er å dokumentere enkeltpersoner og organisasjoner som fremmer hat mot USA, Israel og jøder på nordamerikanske høyskoler. Because the world should know it – er deres motto. Hvem er Saadah Masoud?

På anti-israelske demonstrasjoner i New York City har Masoud gjentatte ganger overfalt Israel-tilhengere, hatt flere voldelige krangel med politiet og blitt arrestert for overfall og ran.

På sosiale medier har Masoud oppfordret til vold mot tilhengere av Israel, fremmet Holocaust-revisjonisme og spredt antisemittiske konspirasjonsteorier.

Masoud er en ledende aktivist i Within Our Lifetime (WOL), en anti-israelsk aktivistgruppe i New York City grunnlagt av Nerdeen Kiswani. WOL og Kiswani har gitt støtte til Masoud og hans medaktivister etter arrestasjonene deres ved flere anledninger.

En video laget av Canary Mission om Saddah Masoud gir et godt innblikk i hva slags menneske han er. Angrepet på Matt Greenman vises også:

Verden fortjener å vite det

Det er ikke hver dag at justisdepartementet tar på seg hatkriminalitet rettet mot jøder, sa advokaten til Matt Greenman.

Det er heller ikke hver dag man leser om voldelige antisemitter som Saddah Masoud i liberale medier. Høyreekstremister blir beskyldt for økningen i hatkriminalitet mot jøder, og kommer angrepet fra høyre er det front page nyheter i aviser landet rundt i dager og uker.

Man må til alternative nyheter og aviser som The Jerusalem Post for å få sannheten – the whole picture – om hva som skjer. For som Canary Mission sier, – verden fortjener å vite det.

Anti-Defamation League (ADL) rapporterte i juni at hatkriminalitet hadde økt med 196 % i New York City mellom 2020 og 2021 og at antisemittiske hendelser hadde økt med 24 % i 2021.

Jerusalem Post: To unge jøder angrepet i to separate hendelser i NYC.

Stop Antisemitism Now: – Det pågående angrepet på identifiserbare jøder i NYC er alarmerende

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

 

Kjøp julegavene fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.