En jødisk mor og hennes mann ble angrepet og slått ned av en arabisktalende familie på en skoleavslutning for femteklassinger. De hånet dem med rop om «Fritt Palestina!» «Gaza er vårt!» og «Død over Israel!.» New York Post skriver om saken.

Kaoset brøt ut på PS 682 i Gravesend like etter skolens avslutning – som ironisk nok hadde temaet «All you need is love», skriver The Post.

Det var et av de verste utbruddene av antisemittisme i New Yorks offentlige skoler siden Hamas’ terrorangrep mot Israel, fordi det eskalerte utover ord, sier Tova Plaut, en av byens lærere og talskvinne for sine jødiske kolleger.

Den jødiske moren, Lana, og ektemannen Johan, en dominikaner som er katolikk, fortalte om den forferdelige opplevelsen til The Post i frustrasjon over at NYPD ikke klassifiserte hendelsen som en hatkriminalitet. – De gikk etter familien min fordi vi er jøder, sier Lena. Hennes 10 år gamle tvillinger var vitne til overfallene.

Men etter at paret oppfordret NYPD til å revurdere saken, sa en talsperson lørdag at The Hate Crimes Task Force etterforsker hendelsen.

Selve avslutningsseremonien var begivenhetsløs, men Lanas mor ble opprørt og forlot salen da en student marsjerte på scenen iført sin studentlue merket «Free Palestine» og viftet med et lite palestinsk flagg. Byens utdanningsdepartement (DOE) hadde godkjent oppvisningen som et uttrykk for ytringsfrihet.

Etter at arrangementet var over, begynte Lana og Johan å ta bilder med sine to barn foran et PS 682-banner og ballonger da slektninger av gutten med flagget forsøkte å dytte dem av veien, forteller hun:

– Vi sa til dem at det var plass til begge familiene, sier Lana. En eldre mann snudde seg mot oss og sa «free Palestine» uten grunn. Mannen min sa til ham at dette ikke var tiden eller stedet for det, men mannen bannet til ham på arabisk og ropte: «Free Palestine! Gaza is Ours! and Death to Israel!»

Mens Johan kranglet med den eldre mannen og ba ham om å trekke seg unna, kom en annen mann ut av det blå og slo ham i hodet, forteller han:

– Etter det husker jeg ikke mer, for det var så mye som skjedde og så mange mennesker oppå meg. Så ble jeg tatt kvelertak på. Noen holdt beinet mitt. Det var kaotisk.

En kvinne slo ham gjentatte ganger med den skarpe hælen på en svart stilett og da deres 16 år gamle sønn prøvde å hjelpe faren, ble han slått i ansiktet.

Lana gikk mot sønnen og rakk å filme et glimt av opptrinnet med mobiltelefonen sin – som fanget en gruppe som holdt mannen hennes nede, basketak og høye skrik – før også hun ble overfalt.

Lana forteller at en annen kvinne dro henne i håret og kastet henne i bakken.

– En kvinne fra gruppen kom opp bakfra, dro meg i håret og slo meg ned på bakken mens hun ropte, «jeg skal drepe deg».

Det var ingen vakter på stedet og to mannlige lærere løp bort for å avbryte angrepet. Johan ble kjørt til Maimonides Medical Center med skrammer, blåmerker og hevelser i hodet, ansiktet og på kroppen. Lana fikk en flenge på beinet, mens tenåringssønnen blødde fra nesen.

Politiet arresterte en person, Ez-Al Dean Bazar (26), som slo og slepte Johan, ifølge en anmeldelse fra statsadvokatens kontor i Brooklyn som ikke nevner noe om motivet hans. Bazar ble løslatt kort tid etter arrestasjonen.

NYPD kalte ikke overfallet for hatkriminalitet, og sa til Lana at ingenting på kroppen hennes viser at hun er jødisk.

Men hun og barna hennes er godt kjent på skolen som jødiske. Tvillingene viste stolt frem sine jødiske – og dominikanske røtter på selvportretter som ble vist på en kunstutstilling nylig. Lana kjente ikke den andre familien, men sønnen hennes gikk i klasse med sønnen deres i fjor.

Talsmann for DOE, Nathaniel Styer, sa at skoledistriktet fordømmer på det sterkeste alle som opptrer voldelig eller aggressivt under slike begivenheter, men nektet å si om de ser på dette som hatkriminalitet.

Men han la også skylden på Lana og Johan:

– De første rapportene vi har mottatt fra flere vitner, tyder på at begge familiene har opptrådt aggressivt, men vi etterforsker fortsatt saken og er samtidig i dialog med familiene mens vi jobber for å finne en løsning.

Lana bestrider påstanden og insisterer på at ingen i familien hennes provoserte frem angrepet, og at skolepersonalet fortalte politiet at det var medlemmer av den andre familien som var angriperne.

– Mannen min prøvde å deeskalere situasjonen, sa hun. – DOE prøver å feie det under teppet for å unngå ytterligere granskning av denne avskyelige antisemittiske handlingen.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.