Hundrevis av «radikaliserte» tenåringer gikk amok på en ungdomsskole i Queens i nesten to timer etter at de oppdaget at en lærer hadde deltatt på en pro-israelsk demonstrasjon. New York Post skriver om saken og kaller det en av de mest skremmende antisemittiske hendelsene i New York siden terrorangrepet mot Israel.

– Pro-Israel teacher hides in Queens high school as ‘radicalized’ students riot: ‘They want her fired’

Kaoset ved Hillcrest High School i Jamaica, Queens, utspilte seg like etter klokken 11 mandag. Protesten var planlagt på forhånd etter at studenter så lærerens post på Facebook hvor hun deltok på et pro-israelsk møte i Queens, 9. oktober. Hun holdt en plakat som sa:

– I stand with Israel.

– Jeg står sammen med Israel.

«Skrytevideoer»ble lagt ut på Tik Tok for å vise frem «jakten» på den jødiske læreren. Document har tidligere skrevet om at jøder er fritt vilt i New York.

– Hundreds of kids flooded into hallways and ran amok, chanting, jumping, shouting, and waving Palestinian flags or banners.

Ledere ved skolen og New York Police Department fikk nyss om planene deres akkurat i tide til å få den livredde lærerinnen barrikadert inne på et kontor og låst døren, mens tenåringsmobben prøvde å presse seg inn i klasserommet hennes.

En elev ved skolen fortalte The Post at studentene bestemte seg for å avsløre henne, starte et opprør, og få henne sparket fra jobben.

– A bunch of kids decided to make a group chat, expose her, talk about it, and then talk about starting a riot.

Hundrevis av barn flommet inn i gangene og løp amok, sang, hoppet, ropte og viftet med palestinske flagg eller bannere.

Mange av tenåringene prøvde å bryte seg inn i lærerens klasserom til tross for at skoleansatte blokkerte adgangen deres. Elever sa at de fulgte etter læreren og spyttet på henne, mens en lærer sa at det ikke skjedde.

Alle ropte «Fri Palestina!» og alle skrek at (læreren) må gå, fortalte studenter som var vitne til galskapen:

– Everyone was yelling Free Palestine! a senior said.

– Everyone was screaming ‘(The teacher) needs to go! a ninth-grader said.

Studenter filmet opptøyet og  la ut flere videoer, noen med pulserende arabisk musikk, på TikTok:

– Students recorded the commotion, posting multiple videos, some set to pulsing Arabian music, on TikTok.

De fleste kommentarene på Tik Tok applauderte elevene og hånet læreren, skriver The Post:

– Sionister bør ikke undervise noen. De trenger ikke å være rundt barn, de liker tydeligvis å bombe dem.

– Du kommer ikke inn i nyc (New York City) skoler med dét hatet. Drag that basic cracker ass bitch. (Cracker er et nedsettende ord ofte brukt av svarte om hvite).

– Zionists shouldn’t be teaching anyone. They don’t need to be around children either they clearly like to bomb them.

– You ain’t entering nyc school with that hate. Drag that basic cracker a– b-tch.»

Opprørerne ga seg ikke med jakten på skolen. Studenter fortalte New York Post at det fant ut personlig informasjon om lærerinnen:

– De fant hvor hun bor – adressen hennes, telefonnummeret, familien og alt – hennes personlige informasjon.

– They found where she lives — her address, her phone number, her family and everything — her personal information, a senior said.

Kaoset og nedstengningen av skolen som varte i rundt to timer, var en av de mest skremmende hendelsene med antisemittisme på skoler og høyskoler i New York siden Hamas-massakren i Israel 7. oktober, skriver The Post.

En rådmann i Queens fra det demokratiske partiet uttalte at det var sjokkerende at barn på videregående skole ville rotte seg sammen mot en lærer og trakassere henne:

– Jeg vet ikke hvorfor disse studentene er så feilinformerte, så intolerante og så radikaliserte. De kjenner ikke engang historien til Midtøsten. De har ikke blitt lært det, sa Robert Holden.

– I don’t know why these students are so misinformed, so intolerant and so radicalized. They don’t even know the history of the Middle East. They haven’t been taught that,” he said.

Flere elever var enige og sa at det ville bare lage drama og kaos om lærerens pro-israelske holdning, for det var morsomt. En student sa at halvparten av dem ikke engang vet hvordan man staver Palestina:

– I doubt half of them know how to spell Palestine, a senior said.

– They just wanted to make drama about it, a sophomore said of the teacher’s pro-Israel stance.

– Just, like, chaos. They thought of it as fun.

Studenter sa at rykter spredte seg om at læreren misbrukte muslimer og hadde undervist om at det var greit at barn ble drept i Palestina. En annen lærer kalte anklagene 100 % usanne:

– Students said rumors spread that the teacher “was abusing Muslims” and had taught “it was okay that children were being killed in Palestine.” Another teacher called the accusations “100% false.”

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.