Tidligere president Donald Trump lovet å kutte i føderale overføringer til skoler som presser kritisk raseteori og radikal kjønnsideologi hvis han blir valgt til president. Samtidig lovet han økt støtte til skoler som fulgte hans råd.

Trump kom med uttalelsene i en tale han holdt fredag for Moms for Liberty Joyful Warriors Summit i Philadelphia fredag, skriver Breitbart.

– On day one, I will sign a new executive order to cut federal funding for any school pushing Critical Race Theory, transgender insanity, and other inappropriate racial, sexual, or political content on our children.

– Under my leadership, the 1619 project, you remember that beauty, climate change extremists that are destroying our country… the ridiculous 87 different genders the left says there are out there, think of it, and…we’re going to cut it out. We’re going to get it out. We are going to be pressing three basic things plus reading, writing, and arithmetic.

Trump sa også at marxisme, fascisme, kommunisme og radikal venstrevridd sosialisme blir presset ned i halsen på elever i klasserom over hele USA på en måte som fremstår som en ny religion som er ekstremt kritisk til den tradisjonelle kristendommen i USA.

Woke foreldre tar heller barna sine med på drag shows enn i kirken, sa Trump. I stedet for å lære barna å be, så lærer de barna å erklære sine selvvalgte pronomen.

– The Marxist left, and other lunatics preaching radical ideology, have become a cult with their own creeds, and their own mantras, and their own rituals. Instead of taking children to church, they believe in taking children to drag shows.

– Instead of teaching them to say their prayers, they teach them to recite their pronouns.

På gulrotsiden lovet Trump økt føderal støtte til skoler som fulgte følgende krav:

  • Abolishing teacher tenure for grades K-12 so we can remove bad teachers.
  • Adopting merit pay so we can reward the great teachers.
  • Implementing complete curriculum transparency so that parents have the right to see 100 percent of the material their children are being taught in school.
  • And very importantly, adopting a program of universal school choice.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.