En drosjesjåfør fra Pakistan forsøkte å meie ned ortodokse jøder i Brooklyn onsdag mens han ropte «Jeg skal drepe alle jødene». Samme dag ble en 12 år gammel gutt arrestert for hatkriminalitet etter at han angrep to jødiske gutter – også i Brooklyn.

En drosjesjåfør forsøkte å meie ned ortodokse studenter og en rabbiner utenfor en jødisk skole i Brooklyn onsdag mens han ropte «Jeg skal drepe alle jødene» skriver New York Post.

Videoopptak tatt av Flatbush Shomrim Safety Patrol viser den gale sjåføren som gir gass og kjører mot fortauet der ortodokse jøder står utenfor en yeshiva – en ortodoks jødisk skole for studier av Talmud.

Deretter kjørte han rundt kvartalet og tilbake mot skolen – denne gangen rettet han bilen mot to elever og en rabbiner som sto utenfor skolen. Ofrene klarte å komme seg i sikkerhet i bygningen.

Politiet og kilder identifiserte mannen som 58 år gamle Asghar Ali, en pakistansk drosjesjåfør som angivelig har en historie med psykiske lidelser.

Politiet tror ikke angrepet er terror relatert og hadde onsdag kveld ikke bevis for at han var knyttet til radikale grupper på nettet, skriver The Post

Ingen ble skadet i angrepet og myndighetene har fem ofre i saken: tre 18-åringer, og to menn i førtiårsalderen. Brooklyn-mannen står overfor mer enn et dusin anklager, inkludert drapsforsøk og hatkriminalitet.

En rabbiner som jobber ved skolen, sa at oppstyret begynte da sjåføren prøvde å kjøre på en av guttene som sto ved et gatehjørne i nærheten av skolen og snakket i telefonen.

Deretter kjørte han i feil kjøreretning på East 56th Street mot en gruppe på 30 til 40 studenter som sto utenfor skolen.

Sjåføren kom seg først unna, men ble raskt funnet av medlemmer av Shomrim Safety Patrol, som patruljerte rundt i nabolaget for å lete etter Ali.

Den mistenkte, som opprinnelig er fra Pakistan og har bodd i USA i mer enn to tiår, regnes som en «emosjonelt forstyrret» person, sier kilder i politiet.

Han har blitt arrestert fire ganger tidligere, blant annet i 1998 for falsk identitet. Ali oppgir yrket sitt som drosjesjåfør, men har ikke gyldig lisens fra byen.

Alle jødiske skoler og templer har økt sikkerheten i dag, skriver en person i kommentarfeltet:

– Sønnen til min tidligere nabo, som tidligere var vakt på Rikers, tilbyr nå sikkerhetstjenester for jødiske grupper og tjener mer enn dobbelt så mye som han gjorde på Rikers. Men moren hans er mer bekymret for sikkerheten hans nå enn da han var på Rikers.

En annen person skriver:

– Fat Alvin vil slippe ham ut før solen går ned. Trump gjorde en bokføringsfeil, så han får den elektriske stolen.

12 år gammel gutt siktet for hatkriminalitet

I går skrev New York Post at en 12 år gammel gutt ble onsdag tiltalt for hatkriminalitet i forbindelse med et angrep på to jødiske hasidiske gutter på hans egen alder i Brooklyn tidligere denne måneden.

Den unge gutten ble pågrepet sent onsdag morgen og siktet for grov trakassering og overfall – samt hatkriminalitet.

De jødiske guttene var blant en gruppe som lekte foran en leilighetsbygning i Bedford-Stuyvesant, mens den mistenkte sykler frem og tilbake foran dem.

Så skjedde det noe mellom gjerningsmannen, som ser ut til å være enten en lyshudet svart eller latinamerikansk mann, og de hasidiske barna, skriver The Post.

I dette klippet ser vi at han angriper et av barna (0:15) før han slo en annen ned på fortauet og sparket og trampet på ham.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.