Fredag, den tredje dagen i Passover, jaktet tre tenåringer på jøder i Queens. Midt på lyse dagen kastet de stein på en 49 år gammel mann mens de ropte antisemittiske kommentarer. En av dem, en jente, svingte en barberhøvel mot offeret før en barmhjertig samaritan grep inn og de mistenkte flyktet, ifølge politiet.

De mistenktes jakt på jøder fortsatte omtrent syv timer senere på Brookhaven Avenue og Beach 17 Street, da de begynte å håne en 48 år gammel mann med antisemittiske bemerkninger.

En av gjerningsmennene i gruppen dyttet offeret før de flyktet til fots.

NYC Crime Stoppers har frigitt video av de mistenkte, som fortsatt er på frifot, skriver New York Post.


Angrep mot jøder skaper ikke store overskrifter i landsomfattende medier som annen hatkriminalitet. For det ville knuse narrativet liberale medier og politikere ønsker å formidle – at hvit makt står bak økningen av antisemittisme.

Andre minoriteter står bak nittisju prosent av angrep på jøder

Den ubeleilige sannheten er at andre minoriteter står bak de fleste angrep på jøder i New York City, mens bare tre prosent av gjerningsmennene er hvite.

Americans Against Antisemitism, har gransket begrensede data om hatforbrytelser mot jøder fra april 2018 til august i 2022 og resultatene viser at av 194 dokumenterte overgrep var gjerningspersonenes gruppeidentitet kjent 99 ganger.

Ifølge rapportens data ble 64 % av disse overgrepene begått av svarte personer, 17 % av muslimer eller arabere, 11 % av latinamerikanere og 3 % av hvite personer.

Dataene motsier konsekvente meldinger fra byledere om at hvite overherredømmer er ansvarlige for hatforbrytelser mot den jødiske befolkningen, skriver Mike Wagenheim i Jewish News Syndicate.

Problemet er velkjent for de som følge trenden nøye, ettersom videoovervåking av angrep konsekvent viser at gjerningsmennene er minoriteter.

Hver 16. time blir jøder angrepet i New York City

Dov Hikind, et tidligere medlem av delstatsforsamlingen i New York og grunnlegger av Americans Against Antisemitism, sa til JNS at ingen vil snakke om fakta rundt angrepene fordi det ikke er politisk korrekt. Han mener problemet blir verre og verre da ingen vil innse virkeligheten om hvor hatet kommer fra.

Tallene eskalerer, med New York Police Department rapporterte 45 antisemittiske hatforbrytelser i byen i desember, i gjennomsnitt én hver 16. time. Det er en økning på 125 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Antijødiske angrep utgjorde 60 % av alle hatforbrytelser i byen i november, langt flere enn mot noen annen minoritetsgruppe.

Den mest oppsiktsvekkende statistikken i rapporten er at av de 194 dokumenterte overgrepene, fant Americans Against Antisemitism bare to tilfeller der en gjerningsmann ble dømt til fengsel. De fleste møtte ingen konsekvenser i det hele tatt.

Hikind spør hvorfor politiet og byadministrasjonen ikke har gjort noe så enkelt som det som ble gjort for mange år siden da de økte politistyrken i nabolagene hvor jøder blir angrepet. De aller fleste angrep skjedde i bare fire nabolag, alle i Brooklyn: Williamsburg (29 %), Flatbush/Midwood (29 %), Crown Heights (25 %) og Boro Park/Kensington (14 %).

Hva i hel**te har borgermester Eric Adams gjort?

Hikind uttrykte sinne mot folkevalgte som snakker om antisemittisme, men som gjør lite for å redusere den. Borgermester Eric Adams var nylig på en konferanse om antisemittisme i Athen, Hellas, for å få nye ideer om hvordan man kan bekjempe antisemittisme.

Adams har bedt om strengere straffer for rasistisk motiverte gjerningsmenn i New York og har presset på for at Kongressen skal vurdere innføringen av lover for å tvinge sosiale medieselskaper til å dempe netthat, men han ser ikke ut til å ha gjennomført noen ny politikk for å bekjempe antisemittisme skriver JNS.


Kan noen fortelle meg hva i helvete han kom tilbake med etter konferansen spør Hikind:

– You know, [New York] Mayor [Eric) Adams just went to Athens, Greece, for an antisemitism conference. Can anybody tell me what the hell he came back with? He went to a conference to get new ideas on how to fight antisemitism. Has anyone heard anything about the ideas he came up with? said Hikind

Alvin Bragg: Den slags hat har ingen plass på Manhattan

Distriktsadvokat Alvin Bragg, som står bak tiltalen mot Trump, føyer seg i rekken av maktpersoner som minimerer hatkriminalitet mot jøder.

I februar ble Mohammed Said Othman arrestert og tiltalt i forbindelse med angrepet på Joseph Borgen 20. mai 2021, under en pro-palestinsk demonstrasjon på Broadway nær West 49th Street. Borgen ble slått i bakken, sparket, peppersprayet og slått med krykker mens gjerningsmennene ropte antisemittiske slagord.

En annen mann ved navn Mohammed Othman – Said Othmans yngre bror – ble tidligere arrestert i forbindelse med angrepet.

Waseem Awawdeh, Mahmoud Musa, Faisal Elezzi, ble også siktet for forbrytelsen.

Under forhøret fortalte Awawdeh fangevokterne at han ikke angret og ville gjort det om igjen hvis han fikk anledning. Likevel fikk han en sweetheart deal fra Alvins Bragg kontor.

I stedet for å dømme Awawdeh under hatkriminalitetsloven som kunne gitt ham opp til syv års fengsel, fikk muslimen et straffetilbud på seks måneder.

En talsperson for Braggs kontor forsvarte avtalen, og hevdet at Awawdeh ikke startet angrepet, men snarere var den sjette personen som ble med og dro før det var over. Han hadde visstnok bare slått Bergen med en krykke, mens de andre peppersprayet, slo og sparket jøden.

Alvin Bragg fortalte Jewish Insider at de tar disse sakene usedvanlig alvorlig for den slags hat har ingen plass på Manhattan.

Joseph Borgen forteller om angrepet som han beskriver som umenneskelig. Han beskriver hatet i gjerningsmennenes øyne som ubegripelig.

.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.