Americans Against Antisemitism har lansert en ny rapport om anti-jødisk hatkriminalitet i New York i perioden 2018–2021. Det store flertallet av gjerningsmennene bak anti-jødiske hatforbrytelser kommer fra andre minoritetsgrupper, ikke som mange mener å tro, nynazistiske grupperinger.

To prosent av befolkningen, seksti prosent av ofrene

Jøder utgjør ikke bare flertallet av ofrene for hatkriminalitet i New York (i omfang og pr. innbygger), jøder blir også angrepet i mer enn 70 prosent av politidistriktene – dobbelt så mye som nest mest utsatte gruppe.

I det amerikanske samfunn utgjør jøder seksti prosent av ofrene for hatkriminalitet til tross for at de bare utgjør to prosent av befolkningen.

Gjerningsmennene er andre minoriteter

I motsetning til den almindelige oppfatning er det store flertallet av gjerningsmennene bak anti-jødiske hatforbrytelser medlemmer av andre minoritetsgrupper, de tilhører ikke som mange mener å tro, nynazistiske grupperinger.

Siden 2018 har Americans Against Antisemitism positivt identifisert 84 av i alt 118 potensielt sporbare personer som er arrestert for anti-jødiske hatforbrytelser. Av dem er bare én blitt dømt til en betydelig fengselsstraff; 15 ser ikke ut til å involvere fengselsstraff; 23 har fått fjernet eller frafalt anklager om hatkriminalitet helt; 22 har saken fortsatt under behandling; 23 forblir ukjent etter å ha forsvunnet fullstendig fra strafferegistrene.

Konsekvensløs vold

En rekke casestudier presentert i Americans Against Antisemitisms rapport viser at det i New York praktisk talt ikke medfører alvorlige konsekvenser eller strenge straffer for svært voldelige og hatefulle kriminelle handlinger som har forårsaket betydelige fysiske, følelsesmessige og psykiske skader på ofrene.

En rekke saker der New York-politiet har arrestert mistenkte som tydelig har gitt uttrykk for antisemittiske holdninger under eller umiddelbart etter angrep på jøder, er ikke blitt straffeforfulgt som hatforbrytelser. Americans Against Antisemitism lister opp en rekke eksempler.

Volden ned, antisemittismen opp

2019 er regnet som «et historisk trygt år i Brooklyn». Men til tross for at voldelige forbrytelser generelt totalt gikk ned i 2019, økte antisemittiske hatforbrytelser og de ble mer voldelige.

En lignende undersøkelse viser at det i 2021 for sjette år på rad ble satt rekorder for antisemittiske hendelser i Canada. Økningen fra 2020 var på 7,2 prosent. Mer om det i Documents artikkel
«Antisemittismen når nye høyder i Canada»:

Antisemittismen når nye høyder i Canada

 

 

Kjøp «Prosessen mot Israel» fra Document Forlag!

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag her.

Kjøp De helliges leir!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.