En kvinne i Kentucky er dømt til ni års fengsel for å ha sendt rasistiske trusler i posten til naboene sine.

Suzanne Craft, fra Louisville, sendte flere truende brev gjennom US Postal Service i 2020 til en familie som bodde i samme nabolag, ifølge rettsdokumenter. Mange av brevene inneholdt rasistiske ytringer og trusler om vold, sa justisdepartementet i en uttalelse. Crafts dom vil bli fulgt av tre år med overvåket løslatelse.

I mars dømte en jury Craft for fem tilfeller av å sende rasistisk motiverte trusler via posten.

Flere medier skriver om saken, men opplysninger om rettssaken og den kriminelle handlingen er uvanlig vag. Det nevnes heller ikke hvilken rase ofrene tilhører.

Denne straffen sender en klar melding om vår forpliktelse til å få slutt på hatmotivert vold og trusler om vold, sa assisterende regjeringsadvokat Kristen Clarke ved justisdepartementets avdeling for sivile rettigheter:

– This sentence sends a clear message regarding our commitment to ending hate-motivated violence and threats of violence,” said Assistant Attorney General Kristen Clarke of the Justice Department’s Civil Rights Division.

Delstaten Kentucky har sin egen lov om hatkriminalitet, men Crafts sak var etterforsket på føderalt nivå da både FBI, US Postal Service og justisdepartementet var involvert. Hun forårsaket ikke kroppsskade, men de må ha sett på saken som veldig alvorlig, og straffen hun fikk, var deretter.

Vi kan være enige om at kvinnen fortjener straff da hun ifølge justisdepartementet terroriserte familien, men når vi ser straffer i andre saker som handler om hatkriminalitet, merker vi forskjellsbehandlingen.

I forrige måned ble Waseem Awawdeh dømt til 18 måneders fengsel for et blodig angrep på jøden Joseph Borgen under en pro-Palestina-demonstrasjon i New York City i 2021.

Det var også vold motiviert av rasisme og bare én av mange saker hvor kriminelle får mild straff – spesielt der jøder og hvite er ofre.

Dommen på 18 måneder var et «straffe-tilbud» fra statsadvokat Alvin Braggs kontor i bytte mot at Waseem Awawdeh erklærte seg skyldig i forsøk på overfall under loven om hatkriminalitet og kriminell besittelse av våpen.

Tidligere i år ble det kjent at Bragg ville gi Awawdeh et tilbud på bare seks måneder, men etter kritikk fra alle hold endret han det altså til 18 måneder.

Ifølge påtalemyndighetene har Awawdeh flere ganger sagt at han ville gjøre det igjen, og kalt Borgen for en dirty jew.


Dommer Felicia Mennin gikk med på dommen og sa:

– Gruppens oppførsel var foraktelig. Dette er ikke måten folk skal oppføre seg på i et sivilisert samfunn.

– The behavior of the group was despicable… This is not how people behave in a civilized society.

En representant for Bragg sa senere i en uttalelse at ingen skal noen gang føle seg utrygge på grunn av sin religion, og de tolererer ikke det antisemittiske hatet som tiltalte viste i denne saken.

Fem menn angrep Joseph Borgen. I juni erkjente Faisal Elezzi seg skyldig i hatkriminalitet og ble dømt til tre års prøvetid, en enda mildere straff enn det Awawdeh fikk. Tre andre tiltalte skal stilles for retten i de kommende månedene, og vi ser ingen grunn til at Braggs kontor ikke vil gi dem en mild straff.

Police Search For Suspects In Beating Of Jewish Man In Times Square.

Joseph Borgen uttalte seg om straffen i forrige måned og kunne ikke fatte at Braggs kontor gikk med på en avtale med Awawdeh, skrev New York Post. Han hadde håpet på en rettssak og spurte hva slags melding dette sender til alle ofre for hatkriminalitet. Ikke bare jøder, men alle som er offer for hatkriminalitet.

Under rettssaken fortalte Borgen at han fortsatte å lide, både følelsesmessig og fysisk, av angrepet.

I april skrev Document om at jøder er fritt vilt for andre minoriteter i New York City. Ifølge en rapport fra Americans Against Antisemitism står minoriteter bak de fleste angrep på jøder i New York City, mens bare tre prosent av gjerningsmennene er hvite.

Den mest oppsiktsvekkende statistikken i rapporten var at av de 194 dokumenterte overgrepene, fant Americans Against Antisemitism bare to tilfeller der en gjerningsmann ble dømt til fengsel. For de fleste fikk deres overgrep ingen konsekvenser i det hele tatt.

Kvinnen i Kentucky brukte ord for å terrorisere sine naboer, som var av blandet rase, og det er ikke greit. Muslimene som angrep Joseph Borgen hadde intensjoner om å skade ham fordi han var jøde, men slapp unna med en latterlig mild straff.

I de fleste kommentarfelt under Crafts sak er det tatt for gitt at hun er MAGA-supporter, en cracker, som er et rasistisk utsagn mot hvite mennesker, eller en Karen.

Det er uten tvil én lov for Muhammed og en annen for Karen.

Man Arrested After Attack On Jewish Man In Times Square.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.