En mann fra Kentucky ble fredag dømt til rekordhøye 14 års fengsel for å ha angrepet politibetjenter med pepperspray og en stol da han stormet Kongressen sammen med sin kone. Det er lengre straff enn enkelte mordere får og det burde bekymre oss alle i landet hvor fru Justitia har tatt av seg bindet for øynene.

Peter Schwartz’ fengselsstraff er den lengste så langt blant hundrevis av tiltalte etter 6. januar, skriver New York Post. Dommeren som dømte Schwartz, avsa også den forrige lengste straffen – 10 år – til en pensjonert politibetjent i New York som angrep en politimann utenfor Kongressen 6. januar 2021.

Aktor hadde anbefalt en fengselsstraff på 24 år og 6 måneder for Schwartz, som jobber som sveiser.

Føderale dommer Amit Mehta dømte Schwartz til 14 år og to måneder i fengsel, etterfulgt av tre år med overvåket løslatelse.

(Dommeren er opprinnelig fra India, og ble utnevnt av Barack Obama i 2014.)

Dommer Mehta sa at Schwartz var en soldat mot demokratiet og at han deltok i et kaos som aldri tidligere er sett i landets historie. Han sa til ham at du er ikke en politisk fange og ikke en som står opp mot urettferdighet eller kjemper mot et autokratisk regime:

– Mehta said Schwartz was a soldier against democracy who participated in the kind of mayhem, chaos that had never been seen in the country’s history.

– You are not a political prisoner, the judge told him. – You’re not somebody who is standing up against injustice or fighting against an autocratic regime.

Schwartz henvendte seg kort til dommeren før han fikk vite dommen, og sa at han angrer oppriktig på de skadene som 6. januar har påført så mange mennesker og deres liv:

– Schwartz briefly addressed the judge before learning his sentence, saying,  – I do sincerely regret the damage that Jan. 6 has caused to so many people and their lives.

Dommeren sa at han ikke trodde på Schwartz uttalelse, og la merke til at han ikke angret. Han mente at han gikk inn for å skade mange politibetjenter den dagen:

– You took it upon yourself to try and injure multiple police officers that day, Mehta said.

Schwartz var bevæpnet med en dekkhammer i tre da han og hans daværende kone, Shelly Stallings, slo seg sammen med andre demonstranter for å angripe politiet som sto i rekke ved Capitol Lower West Terrace, hvor han kastet en sammenleggbar stol mot politiet.

Hans kone ble dømt til to års fengsel.

Aktor Jocelyn Bond skrev i tiltalen at ved å kaste stolen, bidro Schwartz direkte til at politiet ikke greide å holde linjen og som dermed gjorde det mulig for demonstrantene å rykke frem og overta hele terrassen.

Schwartz, 49, bevæpnet seg også med en super soaker-beholder med pepperspray som brukes av politiet og sprayet den mot betjenter. Schwartz og to andre demonstranter, Markus Maly og Jeffrey Brown, sprayet en oransje væske mot politi som kolliderte med menneskemengden ved tunnelinngangen utenfor Kongressen.

Den oransje væsken traff ikke noen av betjentene direkte, men dens mål var å øke faren for de som var i tunnelen, skrev Bond:

– While the stream of liquid did not directly hit any officer, its effect was to heighten the danger to the officer’s in that tunnel.

Mehta dømte Jeffrey Brown sist fredag til fire år og seks måneder i fengsel. Markus Maly skal etter planen bli dømt 9. juni.

Schwartz’ advokater ba om en fengselsstraff på fire år og seks måneder. De sa at handlingene hans den 6. januar var motivert av en misforståelse om presidentvalget i 2020.

Påtalemyndigheten sa at Schwartz har skrytt av sin deltakelse i demonstrasjonen, viste ingen anger og hevdet at tiltalen hans var politisk motivert.

Schwartz har samlet inn over $71 000 fra en nettkampanje med tittelen Patriot Pete Political Prisoner in DC – Patrioten Pete er politisk fange i DC. Påtalemyndigheten ba Mehta om å pålegge Schwartz å betale en bot tilsvarende beløpet som ble samlet inn av kampanjen hans, og argumenterte for at han ikke skulle tjene på å delta i demonstrasjonen.

Schwartz var på prøve da han ble med i demonstrasjonen 6. januar. – Hans kriminelle rulleblad inkluderer 38 tidligere domfellelser siden 1991, hvorav flere involverte overfall eller trusler mot offiserer eller andre autoritetsfigurer, skrev Bond.

Det er ingen som unnskylder Schwartzs handlinger og han har et langt rulleblad. Men det stopper ikke soft on crime George Soros-finansierte dommere over hele landet fra å slippe ut mordere og voldtektsmenn med lange rulleblad, eller å gi dem latterlige lave straffer.

14 år høres ut som den samme straffen som noen mordere får skriver en i kommentarfeltet og mener de bruker teknikken «å bruke noen som eksempel». Han ser ikke for seg at dette vil gå bra i fremtiden.

Det har han rett i. Vi burde alle være bekymret, spesielt når vi leser straffen til en annen opprører som også ble kjent denne uken,

Transkjønnet voldsmann

Den transkjønnede datteren til representant Katherine Clark, en demokrat fra Massachusetts, ble onsdag dømt til bare ett års prøvetid etter å ha fått ordnet med en avtale med en domstol i Boston.

Riley Dowell ble arrestert av Boston-politiet under en voldelig protest i januar etter å ha spraymalt et monument og angrepet en politimann, skriver Fox News.

Hun ble til slutt siktet for overgrep og vold mot en politimann, vandalisering av eiendom, tagging av eiendom, vandalisering av et historisk monument og motstand mot arrestasjon.

Dowell, som var 23 år på tidspunktet for arrestasjonen og erkjenner seg ikke skyldig i anklagene om overfall og hærverk, blir pålagt å skrive et brev om unnskyldning til betjenten hun er anklaget for å ha overfalt som en del av avtalen.

Mens moren til Riley har fordømt vold mot politiet, ble det senere avslørt at Clark fjernet en artikkel som var anti-politi fra hennes offisielle nettside før hun inntok rollen som Husets minority whip, en fremtredende stilling i Representantenes hus for demokratene.

— President Biden (@POTUS) May 5, 2023


Dowell og Schwartz er bare et eksempel på en lov for Loke, og en annen for Tor. Hvor mange så vi ble dømt etter voldelige BLM-demonstrasjoner som varte i over ett år?

Bare i Minneapolis–Saint Paul var det registrert 197 ildspåsettelser som forårsaket milliarder i skader, ikke bare økonomisk, men mange mistet sine livsverk, spesielt minoriteter. Føderale bygninger og politistasjoner var også påtent.

Nitten voldelige demonstranter ble dømt for ildspåsettelse, men kom ikke nær straffene for 6. januar. Den strengeste straffen var mot Montez Terriel Lee Jr.

Lee erklærte seg skyldig i en siktelse for brannstiftelse på Max It Pawn-butikken i Minneapolis 28. mai 2020. Overvåkingsvideo den kvelden viser at han heller bensin rundt pantelånerbutikken og tenner på. Tidlig i 2022 ble han dømt til 10 års fengsel.

Oscar Lee Stewart Jr. ble drept i brannen, men myndighetene mente at Lee ikke var klar over at Stewart var inne i butikken.

His Name was Oscar Lee Stewart Jr. skriver Bernadette Clery.

– Oscar Lee Stewart Jr was a married father of five young children. He was murdered in the riots of 2020. His murderer’s sentence is 10 years. Justice has not been served.

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.