I en kommentar i dag skrev Hans Rustad blant annet om Julian Khater, som fredag ble dømt til syv års fengsel for å ha sprayet pepperspray i ansiktet på politimannen Brian Sicknick 6. januar 2021. Sicknick døde dagen etter av hjerteattakk:

– Syv års fengsel for pepperspray er Biden-regimets nye standard. Selv brukte politiet sprenggranater som gjorde at to demonstranter døde på stedet. Ashli Babbit ble drept av politimannen Michael Byrd og Rosanne Boyland slått i hjel i tunnelen under Kongressen. Videoene begynner å komme frem. Likevel fortsetter dommer å komme som hører hjemme i Russland.

Tilfeldigvis ble en annen demonstrant dømt denne uken, og den milde dommen kan ikke bedre illustrere Rustads kommentar om Biden-regimets nye standard. Det er uten tvil én lov for Loke og en annen for Tor – også i USA.

En advokat som kjøpte bensin brukt til å kaste en brannbombe på en politibil i Brooklyn under BLM-opptøyer i 2020, ble torsdag dømt til ett år og en dag i fengsel. Advokat Colinford Mattis, fra Brooklyn, ble også beordret til å betale litt over 30.000 dollar til New York Police Department for det ødelagte kjøretøyet, skriver Fox News.

Mattis og Urooj Rahman, en muslim som opprinnelig er fra Pakistan, ble arrestert 30. mai 2020, under BLM-opptøyer i Fort Greene-delen av Brooklyn. Etter bevisst å ha lett etter en NYPD–politibil, kastet Raham en molotovcocktail inn i bilen, som allerede hadde et knust vindu. 

Biden-regimet har vært beskyldt for å gi de to innenlandske terroristene en sweetheart deal, som viser at de ikke støtter politiet og favoriserer voldelige venstreekstremister. – If Biden Backs the Blue, Why Is His Team Giving a Deal to Terrorists Who Attacked the NYPD? spurte Charles Stimson og Zack Smith i The Heritage Foundation.

Det skjer nesten aldri at påtalemyndigheten lar en voldelig tiltalt trekke tilbake en erkjennelse av skyld,  og enda sjeldnere er det at det amerikanske justisdepartementet gjør det. Påtalemyndigheten som er involvert i saken, er alle utnevnt av Biden:

– After all, it’s rare for any prosecutor’s office to let a violent defendant withdraw a guilty plea and even rarer for the U.S. Department of Justice to do so.

Politiet, som så brannbombingen, forfulgte minivanen de kjørte og stoppet den kort tid senere. Sjåføren Mattis og passasjeren Rahman ble arrestert. Politiet fant en lighter, en Bud Light-ølflaske fylt med toalettpapir og bensin, samt en bensintank i baksetet. De satt ikke mange dager i arresten før de ble løslatt mot kausjon.

Et vitne ga myndighetene et bilde av Rahman og Mattis som satt i minivanen tidligere på natten hvor Rahman holdt en molotovcocktail.

– Du er en god fyr. Ingen tvil, sa dommer Brian Cogan til Mattis og ba om et øyeblikks stille ettertanke før han leste dommen. En siste mulighet til å tenke gjennom en sak som hadde blitt et tema av nasjonal interesse; et referendum om rasisme og politiarbeid, privilegier og rettferdighet, for ikke å nevne koronapandemien, som så ut til å bringe disse og andre krefter inn i uunngåelig offentlig konfrontasjon:

– You’re a good guy. No question, Cogan told Mattis … the judge asked for a few moments of quiet contemplation, a final opportunity to think through a case that had become a topic of national interest and a referendum on racism and policing, privilege and justice, not to mention the coronavirus pandemic that seemed to bring those and other forces into inescapable public confrontation.

Urooj Rahman, også hun advokat, ble dømt til 15 måneders fengsel, skrev New York Post i november.




Under en høring i 2021 leste påtalemyndigheten en rekke tekstmeldinger som ble utvekslet mellom Rahman og Mattis, og avslørte at paret spøkte om å brenne ned politihovedkvarter og domstoler:

– I hope they burn everything down, Rahman told Mattis in a message hours before protests formed. – Need to burn all the police stations down … probably all the courts too.

Da Rahman sluttet seg til demonstranter den kvelden, beskrev hun et kaos med fyrverkeri og Molotovs og at hun kastet flasker og tåregass og tente noen bål. – Brenn ned 1 Police Plaza, svarte Mattis:

– When Rahman joined protesters that night, she wrote to Mattis: – Throwing bottles and tear gas … lit some fires but were put out … fireworks goin and Molotovs rollin.

– Go burn down 1PP Mattis responded. – Bring it to their [sic] neck.

Rahman og hennes advokater hevdet at hun levde et eksemplarisk liv før den kvelden som brakte henne fra Pakistan til USA og senere til Fordham Law School. Hun reiste til urolige områder rundt om i verden under jusstudiet, inkludert Nord-Irland og Sør-Afrika, for å studere og hjelpe marginaliserte mennesker.

Under rettssaken hevdet advokatene at hun hadde drukket vodka på tom mage og var ganske full, selv om hun virket edru da hun snakket med Loudlabs News NYC omtrent 45 minutter før bilen ble antent. Hun forsvarte BLM-opptøyene og sa at folk er sinte fordi politiet aldri blir holdt ansvarlig. Hun sa at den eneste måten å få dem til å høre på, er å bruke vold.

– Å kaste molotovcocktails var en måte å uttrykke sinne overfor de politibetjentene rundt om i landet som svarte at liv ikke betydde noe for dem, skrev hennes advokater til Brooklyns føderale dommer Brian M. Cogan. – Det var en protesthandling for å unngå å utsette andre for skade.

Rahmans advokat hadde en laundry list med unnskyldninger som forklarte hennes handlinger, skriver New York Post. Hun hadde traumer fra å være muslim i USA etter 9/11, en voldelig partner, og var stadig vitne til urettferdig behandling både i utlandet og i Amerika.

Dommer Cogan lovpriste også Rahman. Han ga henne æren for det feilfrie livet hun førte før den brennende natten i Brooklyn og sa hun var en bemerkelsesverdig person som én kveld gjorde en forferdelig ting:

– You’re a remarkable person who did a terrible thing on one night, he said.

New York Times skrev torsdag en tåredryppende artikkel om dommen til Mattis og Rahman. Deres fremtid gikk opp i flammer etter George Floyd-protester. De satte fyr på en politibil, skriver de, og har mistet lisensene til å drive advokatvirksomhet. Mattis kan miste fosterbarna sine.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.