Pandemien gjør at Antifa og andre kan maskere seg og gli inn blant omgivelsene. Her angriper to jenter en politimann og dytter han i bakken. Likevel er Reuters billedtekst at det er politiet som forsøker å hindre demonstrantene som protesterer mot George Floyds død. Mediene er på demonstrantenes side og det gjør at de ikke føler noe pushback fra samfunnet. Brooklyn, New York City 30 mai. Foto: Eduardo Munoz/Reuters/Scanpix

Opptøyene i amrikanske byer fortsatt natt til søndag. Pålegg om utgangsforbud ble ikke overholdt. Mange politibiler ble brent. De voldelige demonstrantene bruker mengden til å presse politiet på defensiven. Spørsmålet er hvor lenge politiet kan være defensive.

Utenfor Det hvite hus var det igjen en guffen stemning. Der samles mennesker som ønsker å storme Det hvite hus.

Det hjelper ikke akkurat at byens borgermester, Muriel Bowser, tvitrer at innenfor sitter en liten, skremt mann, mens hun er på parti med demonstrantene.

Trump truer med å sette inn føderal mannskap hvis ikke delstatene får situasjonen under kontroll. Men foreløpig er han henvist til å forsvare Det hvite hus.

Flere av videosnuttene viser anarkistiske voldelige trekk, som flaggbrenning. Flaggbrenning er et signal om hva man ønsker å gjøre med Amerika: Brenne det ned.

I Brooklyn ble minst 200 arrestert og flere politifolk ble skadd. Det ligger flere stygge episoder ute hvor politifolk omringes av mobb og rives over ende. Flere politibiler ble vandalisert eller satt fyr på i Brooklyn.

Natt til lørdag ble en politimann drept i en drive-by-shooting.

I New York ble en mann arrestert i nærheten av en politstasjon med en halvautomatisk pistol.

To kvinner ble arrestert etter å ha kastet en molotov-cocktail mot en politbil det satt fire politi i.

Politiet har foretatt 1.400 arrestasjoner i 17 byer.

37 politibiler er blitt vandalisert så langt.

 
 

Kjøp «Klanen» her!

Les også