Anarki: En politibil brenner i Chicago og mengden står og ser på.

Demonstrasjonen i USA har fått et mer anti-myndighetspreg og alt som representerer samfunnet er fritt vilt. Det gjør at også kirker, skoler, luksusbutikker plyndres og brenner. Det er lite som minner om protest og sorg.

Navnet George Floyd er blitt et mantra for å hisse hverandre opp og rettferdiggjøre vandalisering og vold.

Det er noen byer som er hardt rammet: New York, Denver, Louiseville, Los Angeles, San Francisco, Philadelphia, Birmingham, Atlanta, Dallas og her går det så hardt for seg at det kan virke som om hele USA brenner. Det gjør det selvsagt ikke. Det som skjer er så alvorlig at resten av Amerika ser på i horror og det er klart at lovløsheten vil få politiske konsekvenser ved høstens valg.

Donald Trump gjemmer seg ikke. Han var i Florida lørdag for å se på oppskytingen av Space-X, men vendte tilbake til Det hvite hus. En øverstkommanderende må være til stede og holde kampmoralen oppe hos de som forsvarer ham.

Mobben utenfor Det hvite hus er noen av de verste. Flere Secret Service-agenter er såret.

Trump ble tatt ned i en sikker bunker fredag kveld. Men bare for en kort stund. Dette er noe Secret Service avgjør.

Asymmetrisk krigføring

Demonstrantene vet at politiet ikke kan bruke makt tilbake, men er henvist til å være passive. En politimann kan ikke skyte mot en ubevæpnet demonstrant selv om han oppfører seg som vandal.

Men preget av vold er blitt sterkere og metodene tilsvarende.  Det meldes at demonstrantene lagrer brennbart materiale i biler rundt Det hvite hus for å kunne bruke mot politiet. Da nærmer vi oss opprør.

Selv den ultraliberale borgermesteren i Washington DC måtte innkalle 500 medlemmer av nasjonalgarden og forsvarsdepartementet innkalte ytterligere 1.200.

Sosiale medier slår begge veier

Alt som skjer havner på «tape». Mediene står klare til å rapportere politibrutalitet. De tror som demonstrantene at de respiller 60-årenes Alabama og Vietnam-protester. Men bildene forteller noe annet.

Et tilbygg til St. Jospeh-kirken vis-a-vis Det hvite hus som har vært brukt av alle presidenter siden 1816, ble brent ned. Det var nylig restaurert.

-Hvorfor ødelegger du dette bygget, det er en skole, hører man en demonstrant si til en annen som knuser vinduene på et universitet nær Det hvite hus.

Når hatet blir driveren er alt symboler på Trump og det rasistiske USA: En skole, kirke, kjøpesentre, Chicagos eneste butikk for gammeldags film, museet for amerikansk fotball i Dallas, – å knuse det er å knuse fienden.

Demonstrasjonene er ikke lenger protester, men opprør.

Det kan bare få en ende: Lov og orden gjenopprettes. Men når?

Medlemmer av staben til Joe Biden betaler inn til et fond som betaler kausjon for de arresterte. Det er hva man kaller «rich» på amerikansk: Den tidligere visepresidenten som ønsker å bli president, har en stab som kjøper ut folk som er arrestert av politiet.

Tydeligere kan ikke Joe Biden vise hvilken side han står på.

Det kan bli dyrt.

Men det gjelder det Demokratiske partiets hovedfelt. Det har beveget seg så langt til venstre at de er samme sted som 60-årenes syn på politi som griser/pigs.

Historien kommer full circle. Det er bare det at nå sitter de med makten og mener dette om politiet.

Deres barn hjelper Antifa. det skriver thegatewaypundit.com:

Datter til guvernøren i Minneapolis, Hope Walz, videreformidlet tweeten til Democratic Socialists of America, som står Antifa nær. De trengte ting til kampen: Alt fra vann, til kremer, øyebeskyttere og stokker.

Det samme gjorde datteren til Ilhan Omar,  Isra Hirsi.

 

Når man ser tweeten fra Twin Cities DSA – Democratic Socialists of America og ser logoen, forstår man hva slags folk dette er:

Journalist Andy Ngo har selv fått hodeskader etter et møte med Antifa. Han kommenterer Isra Hiris Omars bønn om hjelp til kameratene som slåss i gatene.

Isra forsvarer seg med at hun bryr seg. Er ikke det lov lissom?

Datter til guvernør Tim Walz bruker sin posisjon til å si til «kameratene» ute i gatene at de ikke trenger frykte nasjonalgarden eller SWAT-teams kommende natt, for det tar tid å mobilisere nasjonalgarden. Det er bare å plyndre og brenne. De har frie hender.

 

Disse barna er 17 år, men de er lært opp til å hate systemet som deres foreldre lever fett på.

Det er den tragedien vi ser utspille seg i amerikanske storbyer.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.