Skjermdump fra overvåkingsvideo publisert av New York-politiet.

Far og datter går langs fortauet i New York City. En bil kjører inn til siden og senker farten. En arm med en pistol strekkes ut av vinduet.

Videoen er uten lyd, man ser bare at mannen faller mens datteren og et par andre løper skrekkslagne bort.

Episoden skjedde søndag i krysset Sheridan Avenue og East 170th Street.

Ifølge etterforskningssjef Rodney Harrison i NYPD viser overvåkningsvideoen politiet har sikret at offeret var sammen med sin seks år gamle datter da en bil nærmet seg og det ble åpnet ild. Mannen ble skutt flere ganger og døde senere av skadene.

NYPD ber om tips i saken.

Volden har eskalert kraftig i New York City og andre større byer i USA de siste ukene, noe Det hvite hus’ pressetalskvinne Kayleigh McEnany kommenterte i går: Pressetalskvinne McEnany refser reportere: – Jeg fikk ikke ETT spørsmål om bølgen av vold og drap.

Politistyrken i NYC nylig ble kuttet med hele 600 stillinger, noe Document omtalte i dag: Lovløshet i New York: Voldseksplosjon etter at politistyrken ble redusert

Borgermester Bill de Blasio forsvarte mandag byens politireformer og ga coronaviruset skylden for voldsbølgen. New York City skal være «the safest big city in America», bedyret han.

De Blasio sa dette på en pressekonferanse etter en helg preget av vold i New York City. Minst 52 mennesker ble skutt, åtte av dem døde.

Senere mandag ble syv personer skutt og såret i løpet av ti minutter i tre separate skyteepisoder i Brooklyn, rapporterer New York Post.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.