Under nok en forstyrrende demonstrasjon for Gaza lørdag ble en udetonert granat funnet i baksetet på en Uber på Times Square. Skuespillerinnen Susan Sarandon var til stede og talte palestinernes sak, selv om hun ble droppet fra et ledende agentbyrå i Hollywood, pga. antisemittisme.

«Vår fiende er stillhet», sier Susan Sarandon når hun adresserer hundrevis av mennesker samlet på en anti-Israel-demonstrasjon i New York City.

Den Oscar-vinnende skuespillerinnen snakket til forsamlingen på en anti-Israel-demonstrasjon i Washington Square Park lørdag ettermiddag – hvor hun oppfordret de fremmøtte til å forstyrre «fortellingen til de mektige». New York Post skriver om saken.

– Vår fiende er grådighet, og vår fiende er stillhet, sa den 77 år gamle skuespillerinnen til hundrevis av demonstranter som trosset regnet og vinden under The Millions March for Palestina, ifølge en video delt av den uavhengige journalisten Katie Smith.

– Stillheten hos dem som ser bort når de ser sårede barn, sultende babyer, gråtende mødre, fedre som graver gjennom ruinene på leit etter familien … det er uakseptabelt! fortsatte hun.

Sarandon har vært en regelmessig deltaker på anti-Israel-arrangementer i New York City siden starten av Hamas’ angrep på Israel den 7. oktober 2023, skriver The Post.

I slutten av november ble «Dead Man Walking»-stjerna droppet fra et ledende agentbyrå i Hollywood etter å ha sagt under en demonstrasjon at jøder i USA «får smake hvordan det er å være muslim i Amerika» i kjølvannet av terrorangrepet 7. oktober.

Senere beklaget hun kommentaren og kalte den en «forferdelig feil».

På lørdag var stjerna tilbake på podiet, der hun minnet den jublende mengden på at å forstyrre fortellingen til de mektige og det å kjempe for rettferdighet, kan være ensomt arbeid. Å fortelle ubehagelige sannheter kan koste deg levebrødet, la Sarandon til, og henviste antagelig til sin egen karriere:

– Det kan være utmattende, sa hun.

– Men det er ingenting sammenlignet med det som skjer i Gaza, i Rafah, for det palestinske folk som har gått gjennom dette i 75 år!

Mens regnet høljet ned, strømmet demonstrantene inn i parken, under paraplyer, mens de ropte «Fra elva til havet, skal Palestina bli fritt», et rop som krevde utslettelse av Israel (calling for the eradication of Israel), skriver The Post.

Demonstrantene begynte å marsjere opp Sixth Avenue omkring klokka 15.30, mens de ropte «Stopp krigen!». Helt fremst i demonstrasjonstoget var det bannere og skilt med bilde av en gul dollarseddel med blod dryppende ned på president Bidens fjes, med teksten «Blodpenger finansierer folkemord.»

Folkemengden besto av omtrent 3500 mennesker, og innen klokka 17.00 var sju mennesker arrestert, ifølge en kilde i politiet.

Under demonstrasjonen lørdag ble en udetonert granat funnet i baksetet på en Uber på Times Square. Bombeavdelingen ved NYPD strevde med å komme fram fordi anti-Israel-demonstranter blokkerte veien, skriver The Post.

Flere demonstranter som marsjerte opp til Times Square som en del av the Millions March for Palestine, ble arrestert for å blokkere veien for politibiler da de responderte på hendelsen, sier politiet og andre kilder.

Videoer frigitt av NYPD viser demonstranter på Times Square som omringer en politibil før politiet klarte å dytte dem unna.

– God lørdag, alle sammen. Unntatt dere som tenkte at det var en god ide å blokkere en NYPD ESU-bil på vei til en bombetrussel, skrev Kaz Daughtry, NYPD Deputy Commissioner of Operations, postet sammen med en video på sosiale medier.

– De vil tilbringe lørdagen der de hører hjemme – i fengsel, la hun til.

Etter å ha sluppet av en passasjer på 42nd Street og 7th Avenue, snudde Uber-sjåføren seg og så en granat i baksetet på sin Nissan Altima, ifølge kilder i politiet.

Til slutt klarte politiet å etablere en sikker sone rundt bilen med granaten og stengte 42nd Street mellom Sixth og Seventh Avenue for trafikk.

Politiet kunne ikke gi noen detaljer om granaten, men sa at den var udetonert, skriver New York Post til slutt.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.