En gruppe anti-israelske demonstranter blokkerte en Pride-parade i Philadelphias gater på søndag, og stanset prosesjonen.

Demonstrantene ropte en rekke anti-israelske slagord som har blitt fremført under protester rundt om i landet, skriver New York Post. De kunne høres rope: «Palestina vil leve for alltid! Fra havet til elven!» og «No pride in genocide».

Enkelte så en viss humor i opptrinnet.

«No pride in genocide»! En scene av sjelden skjønnhet når palestinske demonstranter i Philadelphia nekter å slippe gjennom «Pride»-marsjen. VÆR SÅ SNILL, LA DETTE GÅ GLOBALT

Demonstrasjonen belyser en økende spenning mellom deler av Demokratenes partibase, som mener at anti-israelske protester bør gå foran andre saker, som LHBTQ-aktivisme.

Det er ukjent om aktivister med slagordet Queers for Palestine deltok i den blokkerte Pride-paraden.

Samme dag ble Israel Day Parade arrangert på Manhattan, New York City. Der truet en maskert galning demonstrantene med et antisemittisk skilt med påskriften «Kill Hostages Now».

Kjøp «Normløst» av Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.