En gruppe pro-palestinske demonstranter blokkerte hovedveien inn til Chicagos O’Hare og forårsaket forsinkelser på flyplassen.

Mandag morgen sto demonstrantene midt i veien, bundet sammen med PVC-rør, mens folk lot drosjer og biler stå og gikk til terminalene sine.  Blokkering av trafikk er ikke beskyttet av ytringsfriheten, men ingen ble arrestert.

En video av protesten viser demonstrantene med keffiyeh-skjerf mens de roper: «Palestina skal bli fritt, stopp folkemord, free, free Palestine, stop genocide.»

Sinte sjåfører begynte å tute, noen viste fingeren, mens andre gikk ut av bilene sine og hoppet over autovernet for å komme seg til flyplassen.

Alle kjørefelt på Interstate-90 var sperret mellom Bessie Coleman Drive og flyplassen, men ifølge O’Hare International Airport er trafikken på motorveien nå i gang igjen.

Beregn ekstra tid hvis du reiser til flyplassen i dag tidlig, skrev flyplassen i en melding på X.

Demonstrantene, som var organisert av Chicago Dissenters, sa at de bestemte seg for å blokkere flyplassen fordi den er en av de største i landet og ikke burde være i drift mens Palestinerne lider under Israels bombing finansiert av Amerika.

Demonstrasjonen var også et forsøk på å forstyrre Boeings virksomhet fordi flyprodusenten sender jagerfly og bomber for å støtte Israels bombing av Gaza.

Blokkering av trafikk er ikke beskyttet av ytringsfriheten, men politiet var der for å dirigere trafikk, ikke for å foreta noen arrestasjoner.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.