Det er kontinuerlige demonstrasjoner utenfor Trump Tower i New York. Ordføreren vil kopiere sin kollega i Washington og la BLM males med kjempebokstaver på Fifth Avenue, en av verdens mest eksklusive gater. Foto: Lucas Jackson/Reuters/Scanpix

Ordfører i New York City, Bill de Blasio, skal kutte 1 milliard dollar fra politibudsjettet og male Black Lives Matter med gigantbokstaver på Fifth Avenue rett utenfor Trump Tower.

NTB får dette til å handle om at Trump uttrykker «hat»:

Trump kaller Black Lives Matter-hyllest for et symbol på hat

Donald Trump kaller New York-ordfører Bill de Blasios planer om et Black Lives Matter-maleri i samme gate som Trump Tower, for et symbol på hat.

I en rekke Twitter-meldinger går presidenten knallhardt ut mot det planlagte maleriet i 5th Avenue i New York, som han mener blant annet «motarbeider politiet» og «ødelegger denne luksusgaten».

Black Lives Matter-maleriet skal delvis være en beskjed til Trump.

– Kanskje det å se det utenfor vinduet sitt gjør at han forstår poenget, sa de Blasio til MNSBC onsdag.

Men hatet må i tilfellet være inne i hodet på NTB-journalistene. For det er ingenting i Trumps to twittermeldinger som handler om hat.

Trump sier at et slikt slogan vil såre og provosere newyorkere som husker BLM rope «Purk i et ullteppe, stek dem som bacon». Det er et slagord BLM har brukt tidligere og som det finnes film av. Kanskje vårt storartede politi ikke vil la dette hatsymbolet (BLM) bli overført til New Yorks flotteste gate. Bruk pengene på kriminalitet i stedet, skriver Trump.

NTB skriver:

Trump har den siste tiden trappet opp retorikken mot Black Lives Matter-bevegelsen, som har fått bred støtte som følge av dødsfallet til George Floyd i juni.

Hvis man oversetter betyr dette: Trumps tilstand forverrer seg og han mister stadig mer kontakt med virkeligheten. Snart klar for innleggelse. Godt vi har BLM, selv om vi ikke snakker for høyt om at de plyndret den samme Fifth Avenue

NTB ser det de vil se, og en av tingene de ikke vil se er det virkelige hatet som BLM står for.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.