Ordfører Bill de Blasio, og kona Chirlane Irene McCray sammen med Al Sharpton maler «Black Lives Matter» på 5th avenue utenfor  Trump Tower på Manhattan 9. juli 2020. At volden har eksploert i New York, holdes utenfor. Foto: Shannon Stapleton/Reuters/Scanpix

Å male Black Lives Matter med store bokstaver rett utenfor Trump Tower på 5th avenue er en måte å vise at «gata» er mektigere enn presidenten på. Det spiller ingen rolle at volden og kriminaliteten eksploderer som følge av defund the police. Saka er viktigere. Det er det som er revolusjonens essens.

 

Ordfører i New York Bill de Blasio deltok torsdag i en «dugnad» hvor det ble malt Black Lives Matter rett utenfor Trump Tower på Fifth Avenue i New York.Det spiller ingen rolle om Trump er verdens mektigste mann: «Gata» er mektigere.

Det spiller heller ingen rolle om New York igjen er ved å bli en lovløs by etter at ordføreren har lagt ned hele spesialavdelingen på 600 politi og besluttet å skjære ned budsjettet med en milliard dollar.

Symbolske handlinger står over lov og orden. I virkeligheten er det ingen liv som betyr noe opp mot viktigheten av å demonstrere at man er revolusjonær og vil innføre en ny orden.

-Vi er loven

Mediene og Demokratene har hamret Trump i fire år. De har demonstrert makt: Det spiller ingen rolle at han er landets politiske leder. De kan gjøre hva de vil med ham. Hver eneste dag. Når Nancy Pelosi sier: «Ingen står over loven», så mener hun i virkeligheten «Vi er loven».

Russia collusion-anklagene, riksrett, varslere, lekkasjer, skatteseddel – alt handler om å vise at det er de som har makten, ikke Trump. Bob Mueller fant ingen bevis og dummet seg ut da han vitnet for Kongressen. Han hadde ikke peiling på rapporten som bar hans navn. Normalt skulle det senket hele prosessen og de som satte den i gang, men det gjør ikke det. Det hele kjører som før. «Vi tar ham neste gang». Får han en justisminister verdig navnet som tør å si fra, begynner angrepene umiddelbart: Han er Trumps løpegutt og våre medier spiller med. Det har de gjort fra dag én. Hvorfor? Fordi det er en maktdemonstrasjon og en prosess hvor de tar makt gjennom å uthule og bryte de standarder pressen er satt til å følge: Opplysende, maktkritisk, sannhetssøkende.

Det er en revolusjon som har foregått rett foran øynene vår.

Alt de har anklaget Trump for har de gjort selv: Nå anklager de ham for ikke å ville gå av hvis han taper. Det er nettopp det de har gjort selv: De har aldri godtatt resultatet fra 8. november 2016 og nå sier de at de heller ikke kommer til å godta det hvis hun skulle vinne 3. november.

Justismord er ikke justismord

Hvis en statsadvokat fra Missouri, Jeff Jensen,  med 13 års erfaring fra FBI, gjennomgår saken mot tidligere nasjonal sikkerhetsrådgiver Michael Flynn og finner dokumenter som viser at den var et justismord, så svarer dommeren som har saken Emmett Sullivan, at det bryr jeg meg ikke om, og norske medier backer ham: Et justismord er ikke et justismord.  Det avhenger nå av hvem som gjør hva mot hvem.

Noen har selvsagt fortalt Sullivan at han skal følge dem og ikke sedvanerett. Det er mytteri ved høylys dag og mediene hyller ham.

Umerkelig er lov og rett overtatt av andre krefter som vurderer saker ut fra hvem det «tjener».

Dette skiftet, denne eroderingen av lov og rett har skjedd umerkelig, men nå eksploderer det i USA.

Hijab i politiet

Det er samme prosess som skjer her: Hijab i politiet, avkolonisering av akademia og museene, «riving» av Nidarosdomen, fjerning av Churchill og Holberg – alt dette viser at vi er del av samme revolusjon som feier over USA.

Republikanerne la seg flate. De overga seg uten kamp. Trump gjør ikke det.  Det er ikke hans natur. Han er mer som John Wayne. Bystyret i Orange County i California vil fjerne statuen av ham på flyplassen for noe han sa i et intervju med Playboy på 70-tallet.

Trump går over hodene på eliten i Washington og henvender seg direkte til velgerne: Tør de stå opp for landet de arvet?

Tør vi stå opp for det landet vi arvet?

For hvis vi ikke gjør det, aktivt, vil det bli tatt fra oss.

Det går så fort at «du» ikke merker hva som går tapt.

Tryllekunst

NRK kan fortelle at det nesten ikke er minoritetsrepresentanter i styrene for de syv største selskapene der staten har eierandeler. Ap og SV ser muligheten til å markere seg. Equinor lover bot og bedring. Ingen stiller det opplagte spørsmål: Hva med kompetansen? Er ikke det det viktigste? Kan det være grunnen til at de går tregt med at minoriteter stiger til topps?

Slike saklighetskrav gjelder ikke for NRK. NRK er helt BLM: Symbolene er viktigst. Saka! og ingenting er lettere å mobilisere rundt enn rase. Hudfarve.

Da ser vi med en gang hvem som skal skamme seg: Hvite.

I Seattle innkalles nå utelukkende hvite kommunalt ansatte for å lære hvordan de kan slutte å «være hvite». De skal legge av seg «objektivitet» og «perfeksjonisme». De skal bli bevisstgjort om at det å være hvit er et privilegium og privilegier skal man skamme seg over og kvitte seg med. Siden det å være hvit er vanskelig å bli kvitt, går man rundt med evig skam.

Ydmyket

Når Hans Geelmuyden legger seg flat for å ha brukt ordet «kebabnorsk» er det uttrykk for den samme amerikanske revolusjonen. Han har feil kjønn, feil hudfarve. Hvis han så mye som mukker, er han toast. Geelmuyden mistet det vesentlige: Selvrespekt.

Mediene som ydmyker ham gjør det samme som tyrkeren som krever at en dansk unggutt kysser skoene hans. Tyrkeren legger selv ut videoen på sosiale medier.

Men så oppdages den og går viralt. Da griper Facebook inn. Først da. Ellers kan muslimsk ungdom godt få skryte av hvordan de setter danske ungdommer på plass.

Men ikke når Facebook ser at folk reagerer. Da tas den ned.

Ondag kom neste trekk: De gikk politiet ut og sa det muligens kunne være straffbart å dele videoen. Da er politiet blitt en del av revolusjonen.

Offisielt er det for å bekjempe rasisme. Det er rasisme hvis danskene motsetter seg å bli ydmyket.

Lov og rett er ikke lenger på befolkningens side. Mediene er ikke lenger på deres side. I USA risikerer du å miste jobben hvis du så mye som knyr mot BLM.

Den eneste som kan stå opp mot disse kreftene er deg selv. Hvis du ikke står opp for deg selv, blir du ikke bare gort til en annenklasses borger i det som en gang var ditt land. Du mister også all selvrespekt. Du mister deg selv.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.