Kommentar

Trump foran Mount Rushmore. Foto: Tom Brenner/Reuters/Scanpix

Donald Trump gjorde det i natt klart hva som kommer til å bli hans program i valgkampen: Et forsvar for USAs verdier og historie. Det beste ved Amerika: Frihet, ytringsfrihet, rettssikkerhet, likhet for loven, nasjonal stolthet.

Men disse verdiene, som inntil for ganske nylig var selvsagte og selvinnlysende, er i dag under angrep. Eller som NTB skrev om Trumps tale:

Trump tjuvstartet 4. juli-feiringen med mørk og splittende tale

Det er dit vi er kommet: Å forsvare den nasjonale arven og de nasjonale verdiene er «mørkt og splittende». De to ordene sier alt om hvor NTB og norske medier står.

Å være for seg og sitt, er mørkt og splittende.

For å rettferdiggjøre en slik fremstilling, må de lage et mørkt bilde av fortiden.

Dommedag over historien

Denne fremstillingen er ultimativ og krever absolutt renhet. Forbrytelser og overgrep i fortiden har en aktualitet i dag som krever «innløsning» – i form av penger og innflytelse. Siden Amerika ble erobret og indianerne fortrengt, er dette en skyld som ikke kan betales eller gjøres opp.

Det innføres en ny historisk presens.

Politikk er blitt dommedag. Dommedag over den hvite mann og Vesten.

I den multietniske virkeligheten vi lever i, er dette en invitasjon til angrep på hvite og Vesten.

Revolusjon på fem uker

Det er det vi ser, i Amerikas gater, i redaksjonene, styrerommene, og i politiske funksjoner, styre og stell.

Det er fem uker siden George Floyd døde (25. mai), og vi er allerede på vei inn i en revolusjon: Protestene og markeringene ble til angrep på presidenten, politiet og eiendom: Noen ville at det skulle bli voldelig. De så sin interesse i det: Covid-19 hadde gitt administrasjonen hendene fulle. Nå trodde det liberale Amerika at de kunne løpe Trump over ende.

Det nifse har vært at Republikanerne har sittet musestille, bortsett fra noen få modige. I krisens stund sviktet de. Selv Trump var en stund svekket, fordi hans generaler falt ham i ryggen. Hvem kunne han stole på?

Denne faneflukten vil få store politiske konsekvenser.

Symbolsk markering

Natt til søndag heiste Trump flagget og blåste til fullt angrep mot de samfunnsnedbrytende kreftene. Amerika vil ikke ha noen ny revolusjon. De har nok med den de hadde. De ser ansiktet på den nye, og det skremmer dem. Særlig kravene om å redusere, eller til og med oppløse, politiet har skremt folk. Hva er det disse menneskene vil?

De ser ut til å leve fullstendig avskåret fra virkeligheten. I New York foreslår ordfører Bill de Blasio å kutte politibudsjettet med en milliard dollar. New York har den største politistyrken i USA, med 38.000 politifolk. Hva skjer i en stor metropol hvis politiet svekkes? Det trenger man ikke lete lenge for å finne svaret på: Kriminaliteten eksploderer. Det gjør den allerede i New York. Likevel avfeier De Blasio spørsmålene med at alt er under kontroll, selv om alle kan se det motsatte. De husker bildene av plyndrede butikker downtown Manhattan.

ACAB

Black Lives Matter har vært anti-politi hele veien. ACAB – All Cops Are Bad – står malt i alle byer der BLM setter sitt preg. «Alle politifolk er dårlige». Virkelig?

Norske medier underslår systematisk de negative sidene ved revolusjonen i USA: Volden, de autonome sonene, Demokratens aktive kollaborasjon med Antifa og BLM, medienes pådriverrolle, veltingen av statuer, den antihvite rasismen, politihatet.

Norske medier er på revolusjonene side og fungerer som dens PR-medarbeidere.

Dette er en aktivist-rolle.

Sterke krefter i det norske samfunnet er på samme side som revolusjonen i USA.

Aktivist-medier

Når lederen for en av Norges større PR-firmaer, Geelmuyden Kiese, snakker «stygt» til en kommunikasjonsrådgiver i Oslo kommune, rykker mediene ut en bloc og ringer rundt til kundene med et ledende spørsmål: Vil dere være kunde hos et slikt firma?

Det er et aktivt forsøk på å begrense ytringsfriheten, utført av dem som lever av den.

Det er dette som særkjenner en revolusjon: Alt blir en kamp om makten, og alle midler er tillatt.

Man da lever vi ikke lenger i et fritt samfunn.

Mediene visste nøyaktig hva de gjorde: Mange av firmaene og etatene er opptatt av å følge den radical chic som kommer fra USA. De ønsker å være delaktig i den nye bølgen.

Hvis det ringer en journalist som spør hva firmaet mener om at deres PR-firma bruker uttrykket «kebab-norsk», vet de svaret.

Pride

Pride er en viktig del av denne verdiomveltningen som minner om en revolusjon: Pride-flagget er nå obligatorisk for alle som ønsker å markere at de tilhører den nye tid. Selv den nye forsvarssjefen sier han vil gå i Pride-toget neste år.

Pride er i ferd med å fortrenge 17. mai og overta som ny nasjonaldag.

Det er dét den nye amerikanske revolusjonen handler om: Den gamle nasjonalismen er «ute».

Bevegelsen

Nå er man imot nasjonalisme i seg selv. I stedet innfører man en ny, egalitær, opprørsk, anti-undertrykkende, gjenopprettende, krenkelsessensitiv, identitetsbasert bevegelse.

Det er ikke noe nytt ferdig tømret fellesskap. Alt er flytende. Det er dét som er kjennetegnet på en revolusjon.

Den ruller videre, med homofile, bifile, transer og muslimer hånd i hånd. Det er ikke tilfeldig at den nye antidiskrimineringsloven slår fast at kjønn er flytende. Kjønn er noe man velger.

Man trenger ikke være spesielt kunnskapsrik for å vite at dette prosjektet ender med forferdelse. En slik bevegelse kan bare holdes gående gjennom stadig radikalsering. Ved at de mest radikale overtar.

Byggestener

Biden vil aldri klare å stanse dette. Han er blitt et gissel for de radikale kreftene og må bare være med på ferden. Hvis han skulle så mye som mukke, vil han bli feid til side.

Men det samme gjelder borgerlige mennesker i Norge. Hans Geelmuyden og hans likesinnede tror de gjør det de gjøre, og at ting vil roe seg.

Det vil de ikke. De er koblet opp mot en utvikling som akselererer.

Alle de lover Stortinget vedtok – nøytral ekteskapslov, diskrimineringslov, likestilling av religioner, hatlover – er byggestener i den revolusjonen som nå har tatt av.

En liberal elite i Vesten har bygget dette prosjektet/eksperimentet over lang tid.

Vet de hva de gjør?

Det spørsmålet er ikke lett å besvare. Hvis man tar steget inn i ideologien som driver en bevegelse, blir man fylt av den og klarer ikke se seg selv utenfra. Den kritikken vi her fremfører, gir ikke mening for dem. Det ser vi av den enfoldige, stupide propagandaen norske medier pumper ut om USA. Den er så tendensiøs at den er latterlig. Men hverken VG, NRK eller NTB ser humoren:

Kraftig smitteøkning i USA: – Trump er nå helt på ytterkanten av det som er mentalt sunt

Det handler om deg

Folk i Norge må forstå at dekningen av USA handler om dem. Det er deres nasjonale arv på samme måte som det er USAs, det er deres ytringsfrihet, på samme måte som det er amerikanernes. Det er deres rett til egen historie, på samme måte som for amerikanerne.

Det er nok å se på hvilke statuer Antifa og BLM har veltet for å forstå hva de står for: Det begynte med sørstatsgeneraler og utviklet seg til Christopher Columbus og Abraham Lincoln.

BLM ga klar beskjed: Den hvite Jesus er neste.

Kirkene må også renses

Dette har vært under oppeseiling i Norge i lang tid: Jesus og kristendommen er et symbol på vestlig dominans og lar seg ikke skille fra hvit misjonering og makt. Hvis rettferdigheten skal seire på jord, må den vekk.

Erkebiskopen av Canterbury, Justin Welby, viste seg lydhør for disse tonene:

Speaking to the BBC Today Programme, Welby was asked whether the way the western church “portrays Jesus” needed to be “thought about again” and “re-imagined” in light of recent Black Lives Matter protests following the death of George Floyd. (CNN)

Welby sa at de skulle ta en gjennomgang av statuene i katedralen og se om de forsvarte sin plass.

Den norske kirke har lenge vært en del av denne utviklingen, med homokamp, palestinere og identitspolitikk. De har ikke noe å sette imot.

Uthulet tradisjon

De har svekket tradisjonelle verdier over så lang tid at disse er borte. Det samme har vi sett i USA. De radikale har kunnet storme barrikadene uten motstand.

Det er nesten bibelsk når NTB skriver om Trump:

Han talte til misfornøyde hvite velgere fire måneder før valgdagen, skriver nyhetsbyrået AP.

Presidenten anklaget demonstranter som har krevd en slutt på rasediskriminering for å ha deltatt i en «nådeløs kampanje for å viske ut vår historie».

Trump gravde videre i den dype splittelsen i det amerikanske folket fredag, og han konsentrerte seg om ødeleggelsene av monumenter og statuer noen av demonstrantene i USA har utført.

NTB formidler BLMs og Antifas nye evangelium sammen med Google, Facebook, Apple og radikale Demokrater.

De har kastet masken. Amerikanere flest liker ikke det de ser.

En verdikamp

Det amerikanske valget blir en verdikamp. Norske medier står på feil side, og våre politikere er enten på Demokratenes og BLMs side, eller de har stukket halen mellom bena.

Det er like mye norsk historie, norske verdier, fedrelandskjærlighet, kristendom og «hjem» som står på spill her som i USA.

Det tilbys ikke noe kompromiss. Motstanderne har valgt å erklære åpen krig.

Dermed tydeliggjøres noen linjer som har ligget der en god stund.

Det holder ikke å tro at det går over eller at man kan melde seg ut.

Hvis du vil ha Norge som ditt hjem, må du forsvare det.

 

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!