Tyve år etter 9/11 ser vi at det var mer enn tårnene som falt. Angrepet avslørte at vestlig elite hadde trukket opp stigen etter seg og slått seg sammen med sine likemenn over hele verden. Sammen ble de ufattelig rike. De hadde oppdaget kverna på havets bunn som står og spytter ut penger i evighet. En evighetsmaskin.

De var blitt så fristet av dette spillet at de sa opp kontrakten med sine egne borgere.

Arbeidsplassene forsvant til Kina. Sønner og døtre av arbeiderklassen og middelklassen døde av overdoser med fentanyl – også fra Kina – eller de ble lemlestet i krigene som fulgte 9/11. Disse var til å begynne med rettferdige, men utviklet seg over tid til pengemaskiner.

Norge har også solt seg i glansen av denne globale eliten. Nobelkomiteen under Jagland begikk en fatal feil da den ga prisen til Liu Xiaobo, men Erna fikk Norge ut av fryserommet og Norge kommer aldri til å tråkke Kina på tærne igjen.

Osama bin Laden ville at USA skulle angripe Afghanistan. Han ville vikle USA inn i endeløse kriger som gjorde at det kom til å forblø, i det minste økonomisk.

Obama var helt med på å sende arbeidsplassene til Kina, men han ville ikke vikle USA inn i flere kriger i muslimske land. Han innførte rules of engagement som påla amerikanske soldater så sterke begrensninger at det var de som ble drept.

Obama er den første antiamerikanske president i Det hvite hus. Gjennom Biden fortsetter han å styre og vi ser nå hvor antiamerikansk han er: Det hvite USA skal utvannes slik at det aldri kan reise seg mer.

De ufattelige mengdene våpen som Pentagon etterlot seg var ikke noe som skjedde ved en feiltakelse. Amerikanerne har i årevis visst at de skulle ut, og en tilbaketrekning planlegges og utføres gradvis. Når Taliban kunne overta 22.000 Humvees så er det fordi noen høyt oppe har bestemt seg for å forære dem kjøretøyene.

Slik ser et nederlag ut:

Det er disse faktorene  sammen med inkompetansen ved evakueringen – og kynismen mot egne borgere – som gjorde at allierte ble skremt.

Hvorfor overlater Biden-regimet Bagram til Taliban, basen er den største i regionen og fra den kan man ramme Kina. Det gir ikke mening å evakuere et slikt strategisk asset, med mindre man ønsker å svekke det landet man har overtatt makten i.

NATO kollapset sammen med Kabul. Men norske medier og politikere har ikke villet ta det inn over seg at Kabuls fall avslørte noe som vi har sett på hjemmebane i USA i lang tid: Kaos, oppløsning i de Demokratisk styrte byene. Militser som Antifa og BLM var den væpnede grenen til Demokratene og har kunnet gjøre hva de vil.

Anarkiet og destabiliseringen går fra topp til bunn: Kamala Harris støtter Minnesota Freedom Fund som kausjonerer for arresterte. De slippes rett ut og begår nye alvorlige forbrytelser. Lederen for fondet sier de aldri ser på hva vedkommende er anklaget for. De er mot systemet.

Antifa og BLM sitter aldri inne. Deres rulleblad renses.

George Floyd-bevegelsen hadde ingenting med borgerrettigheter å gjøre. De som spant den historien hadde andre motiv.

Hysteriet gjorde det mulig å angripe USAs historie, også fysisk. Det inngår i en større plan om å rense USA. Skift ut befolkningen, raser historien.

Da Trump ville protestere mot godkjenningen av Biden 6. januar, forvandlet FBI og andre krefter deler av demonstrasjonen til en storming av Kongressen. Måten Demokratene, medier og FBI blåste opp denne hendelsen viser hvor langt de er villig til å gå. Trump-tilhengere, «hvite nasjonalister» er utropt til hjemlige terrorister, like farlige som IS og krever samme metoder. Dette sitter journalister og sier på TV kveld etter kveld.

Demokratene har forlatt det demokratiske systemet og driver et spill etter regler de selv setter.

I skrivende stund meldes det at Nancy Pelosi vil bygge et nytt gjerde rundt Capitol Hill fordi CNN har meldt at det 18. september skal være en ny markering til støtte for demonstrasjonen 6. januar. Laura Ingraham sier hun har spurt andre konservative: Ingen har hørt om noen slik markering. Men den tillater Pelosi og wokemediene å demontere demokratiet.

På den andre siden av Atlanteren hører ikke folk som følger mainstreammediene noe om dette. De får ikke vite sannheten om Biden-regimet.

Krigen mot terror ble til en borgerkrig innad i Vesten. Demokratene viser et hat og en aggresjon som polariserer og er ment å polarisere. Man lurer på om de egentlig ønsker å utløse en fysisk konflikt for å kunne okkupere landet.

Alt det Demokratene og wokemediene har anklaget Trump for, har de selv gjort.

Destabiliseringen av Amerika, polariseringen har vært systematisk over lang tid. Den er villet.

Alt rives ned. Det heter nå at krigen mot terror var feilslått og nytteløs. Også den var «vår skyld». Imens strømmer millioner av muslimer til Vesten hvor de oppretter samfunn hvor sharia innføres.

Politikere virker å være zombier fra Walking Dead:

Gjerningsmennene bak 11. september-angrepene klarte ikke å splitte de vestlige landene, understreker Storbritannias statsminister Boris Johnson.

Han har spilt inn et budskap på video som skal spilles av på en minneseremoni i London lørdag.

– 20 år etter kan vi nå si at de mislyktes i å undergrave vår tro på frihet og demokrati, sier Johnson om gjerningsmennene i opptaket. (NTB)

Tyve år er en kort tid. Utviklingen har skjedd med rasende fart. Særlig siden pandemien har det gått fort.

Biden innførte torsdag vaksinediktatur i USA. Laura Ingraham sa i natt at USA nå er okkupert område. Hun bruker ikke slike ord uten grunn.

I mens forløper partilederdebatten i Bodø som om vi levde på nittitallet. Noe av den samme galskapen som i USA gjenfinnes når det er snakk om klima og penger. Penger betyr ingenting. Vi kan bygge jernbane til Tromsø. 130 eller 200 milliarder. Spiller ingen rolle. Hvem skal reise med den? Det bor jo lite folk der. Se det spiller heller ingen rolle. Politikerne holder ballen i spill, inntil spillet er over. Det snakkes seriøst om å avvikle næringen som har gitt Norge ufattelig rikdom. Da forstår man at det er en slags sivilisatorisk sykdom på gang. Verre enn covid.

Den franske intellektuelle Simone Weil sa en gang at man kan innta hjerner akkurat som man inntar byer.

Historien om Vesten de siste tyve år er historien om en sivilisasjon som ble angrepet i sitt hjerte, men som likevel ikke hadde moralsk styrke til å se fienden i hvitøyet.

Den liberale eliten valgte heller å gå løs på sin egen befolkning.

Det har utløst en motreaksjon, og det er disse kreftene vi må håpe på.

Det blir tøft.

 


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.