Trump holdt torsdag valgmøte i Freeland, Michigan, med 5.500 mennesker til stede. Det var en helt annen Trump enn den vi har sett på pressekonferanser de siste månedene. Energien og vitaliteten var tilbake. Trump henter energi fra tilhørerne. Han kommuniserer med dem som en artist.

Ingenting er som et Trump-rally. At de har kommet i gang igjen, kan vise seg å være helt avgjørende for Trump-kampanjen. Trump er som et stort tog. Det har nå forlatt stasjonen, og når det har nådd en viss fart, er det nærmest ustoppelig.

Du tenker ikke over at Trump er 74 år når du ser ham i aksjon. Men du tenker at Biden er 77 og vel så det når du ser ham mumlende med munnbind. Kontrasten er så stor at ingen som ser de to opptre, kan være i tvil om hvem som er skikket. Biden er gone for lenge siden.

Det har hans stenograf, Mike McCormick, fortalt om denne uken, men anti-Trump-mediene er ikke interessert i negativ omtale.

Når han er ute på turne, kan også Trump få en helt annen rapport med velgerne om det han vil gjøre noe med. I Michigan raljerte han med Antifa og anarkister. Folk elsket det.

I Det hvite hus er han henvist til byråkrater. Han har noen dyktige folk rundt seg, som Chad Wolf i Department of Homeland Security, men han vet ikke om han kan stole på generalene. Det har vært et vakuum i politikken som Antifa og BLM har skapt og utnyttet. Trump har vært bundet av delstatsguvernører og borgermestre. Nå kan han dra til delstatene og appellere over hodet på Demokratiske politikere.

Det kan ikke annet enn gjøre inntrykk. Krev at delstaten åpner igjen, sa Trump flere ganger, og folk jubler.

Demokratene har satset på frykt og nedstengning. Men nå går det på stumpene, og Demokratene overholder ikke reglene selv. Biden hadde satset på at covid-19 skulle fortsette å herje. Nå er pandemien på retur. Faktisk er det høyere smittetall i Europa enn i USA.

Europa kan knekke nakken på covid-19. Storbritannia går mandag tilbake til maks seks personer som kan være samlet. Ned fra 20. Det er helt som Demokratene i USA og smarte folk har funnet ut for lenge siden: at det ikke funker. Dette er nyttesløse ofre, og det ødelegger økonomien.

Biden hadde satset på at økonomien skulle ligge nede, slik at han kunne hamre på et negativt budskap og legge all elendighet ved Trumps føtter. Det funker mindre og mindre for hver dag.

I dag kom enda en god nyhet: Bahrain normaliserer forbindelsen til Israel. Dermed begynner Trumps fredsdiplomati virkelig å smake av fugl, og det skal bli vanskelig for Nobelkomiteen å avvise ham hvis det fortsetter slik.

Palestinerne og shia-muslimene i Bahrain var ute og klaget, men de får ingen gjenklang.

Folk ser Beirut, Syria, Jemen, Libya, Iran, og de ønsker ikke en slik virkelighet.

På slutten av møtet i Freedland begynte mengden å rope «We love you! We love you!». Det har aldri skjedd før. Trump stoppet opp og sa: Dette må dere ikke si, for da begynner jeg å gråte.

Som Laura Ingraham sa. Her viste Trump en myk side, en som flere har etterlyst.

Folkets kjærlighet gjorde ham myk.

Det er denne bølgen som kommer til å bære ham frem til fire nye år i Det hvite hus.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.