Ron DeSantis sa mye bra i intervjuet med Trey Gowdy på Fox News natt til torsdag, hans første. Han virket selvsikker og trygg på seg selv. Vi hørte mange fraser som vil bli sound bites i valgkampen. DeSantis hadde forberedt seg og kunne leksen. Gowdy var dessuten ute etter å få frem det beste i ham, slik Piers Morgan gjorde for noen uker siden. De vil så gjerne at DeSantis skal lykkes.

Hva var det han sa som hadde substans?

DeSantis sa det første han gjør på dag én i Det hvite hus er å sparke FBI-sjef Christopher Wray. Wray obstruerer prosessen mellom Kongressen og utøvende makt. Han nekter å utlevere dokumenter Kongressen har krav på å se.

DeSantis sa han vil ha en justisminister med ryggrad. Demokratene har politisert statens organer og det ødelegger dem. Her er DeSantis og Trump på samme side.

DeSantis sier også at byråkratiet ikke lenger er tjener av folket, men har rykket seg løs og blitt en medspiller for Demokratene. Han vil ikke nøle med å sparke folk som kollaborerer med Big Tech for å sensurere folk.

Woke-krigen

DeSantis har markert seg som en som går til krig mot woke: Med loven som forbyr påvirkning av barn til å bli transer. Mediene omtaler dette som en anti-gay-lov, noe som er bakvaskelse og DeSantis har ved flere anledninger arrestert journalister som stiller sjikanerende spørsmål.

DeSantis er katolikk og det forklarer nok noe av engasjementet for barn.

Det samme gjelder loven som forbyr abort etter 6. uke. Den loven har fått venstresiden til å gå amok, og de kommer helt sikkert til å bruke den for hva det er verdt i valgkampen.

Men igjen er Demokratene sin egen verste fiende: I California og New York er det lov med abort helt opp til fødselen. Dette er et barbari som et stort flertall av velgerne tar avstand fra. Ved å pushe stadig mer radikal politikk, taper Demokratene. De spiller seg selv av banen.

Det samme har Disney gjort. De hadde rettigheter i Florida som gjorde dem selvstyrte, med store skattefordeler. Men da Disney hev seg på gay og transbølgen og begynte revisjon av de gamle klassikerne og lot transideologien prege nye produksjoner, fikk DeSantis nok. Han fratok Disney privilegiene. Nå har Disney gått til sak mot delstaten. Disney var en stat i staten. Dette oppgjøret var viktig.

DeSantis sparket også en statsadvokat som ikke ville følge hans forbud mot å påvirke barn med transideologi. Amerikanerne liker handling. Ikke bare ord.

DeSantis laget slagordet at Florida er stedet der «woke goes to die», hvor woke vil finne sin død. Nå er hele USA slagfelt.

BLM og 6. januar

To ting skjedde parallelt med at DeSantis erklærte sitt kandidatur. Ronald «Bigo» Barnett ble dømt til 4,5 års fengsel for å ha satt seg i Nancy Pelosis kontor med bena på bordet. Aktor ville ha syv år. Barnett gjorde ikke noe annet enn å «krenke» Pelosis kontor.

Barnett er tidligere brannmann fra Arkansas. Han ville markere at Kongressen er folkets hus. Millioner av amerikanere anså ikke valget for rettferdig og ville at Mike Pence skulle sende resultatet tilbake til flere av vippestatene. Demokratene har gjort det samme, men når Trump-velgere gjør det er det «oppstand», insurrection.

Amerikanerne vet hvilke straffer virkelige opprørere fikk, BLM og Antifa. Kamala Harris var med å samle inn til kausjonsfond for de arresterte så de skulle slippe å sitte i fengsel.

Onsdag kom meldingen om at BLM er konkurs. Ledelsen har svidd av titalls millioner dollar på eiendomskjøp til dem selv og familien.

Amerikanerne ser hva de ser: Politiske vandaler som har Demokratenes og medienes backing går straffrie. Patrioter skal råtne i fengsel for å ha våget å bevege seg inn i Folkets hus, kanskje forledet av føderale provokatører.

 

https://www.foxnews.com/politics/first-fox-desantis-declares-candidacy-president-campaign-launch-video

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.