Et bilde sier mer enn tusen ord, sies det. Og Aftenpostens bildebruk av Ron DeSantis i dagens podkast Her Kommer Trump 2.0 kunne ikke signalisere tydeligere veien norske medier vil ta under dekningen av Florida-guvernøren og kampen om Det hvite hus i 2024.

I tillegg kommer journalistene med tre ganske alvorlige løgner og beskyldninger som jeg har faktasjekket, slik at ikke Faktisk.no trenger å gjøre det.

Journalistene har fått med seg at i en av DeSantis’ valgkampvideoer mener han selv at han er utvalgt av Gud, men de forstår ikke at det er dette som gjør Amerikas valgkampanjer så unike og underholdende. For Only in America kan en politiker komme med et sånt stunt, til stor glede for sine tilhengere og vrede fra sine fiender.

Og hva er galt med å trekke Gud inn i bildet? Aftenposten fremmet jo selv stortingsrepresentant Abid Rajas Allah-tilbedelse i en kronikk etter en Karpe Diem-konsert:

– Guden som har vært på flest ungdommers lepper den siste uken, har vært Allah. Gjenåpningen er her, og det vil være Allah som setter stemningen på dansegulv, konsertsaler og festivaler.

Men kanskje det er sånn at staben i Aftenposten setter Allah høyere enn Gud?

Aftenposten innleder podkasten med en historie som begynner å bli ganske slitsom: Valgfornektere godkjent av Trump tapte i mellomvalget, og den største taperen var Dr. Oz.  Men demokratiet i USA er heldigvis intakt, skal vi tro USA-ekspertene, og jeg kan endelig forlate tilfluktsrommet jeg oppholdt meg i siden før valget, da jeg fryktet en borgerkrig hvis Dr. Mehmet Oz og Tudor Dixon vant.

Forresten, har avisen fått med seg at hvis Dr. Oz (engang hyllet av venstresiden) vant, hadde han blitt den første muslimen valgt inn i Senatet? De er jo eksperter på å fremme slike banebrytende historiske seire. At han er muslim og har vært medlem av den tyrkiske hæren, er helt utelatt i norske medier.

I wonder why? Men kanskje svaret ligger hos republikanerne som kommenterte håpet om den første muslimske amerikanske senator: – Nok en gang ignorer mainstream media og demokrater mangfoldet av GOP-kandidater.

Faktasjekk løgn #1

Aftenposten gir oss en oppdatering om de ulovlige immigrantene som ble sendt til elitenes not in my backyard Marthas Vineyard og siterer kritikere som har beskyldt ham for å bruke mennesker i et politisk spill og herjet med menneskeskjebner.

De er i det minste i live, i motsetning til nesten 1500 kvinner, barn og menn som har mistet livet på brutale måter siden Biden i utgangspunktet oppfordret dem til å legge ut på den farlige reisen. Men det vil du ikke høre fra Aftenposten, og hvem er det som virkelig bruker mennesker i et politisk spil?

Videre forteller de at rent politisk ligner han på Trump og er ivrig motstander av abort og homofiles rettigheter. Begge påstandene er ren løgn.

Om DeSantis er pro-life i sitt private liv, er det hans gudegitte rettighet, selv om det er vanskelig å forstå for venstresiden; at det faktisk finnes mange der ute som ikke synes det er greit å ta livet av et levende foster som er begynnelsen på et lite barn og som kan føle smerte ved 6 ukers alder. En fisk har flere rettigheter enn et foster. Spør Dyrevernalliansen.

Men det er ikke DeSantis’ personlige holdning til abort som diskuteres på podkasten, og fakta er at Floridas abortlov er mer liberal enn Norges.

Tidligere i år signerte DeSantis et lovforslag som forbyr abort etter 15 ukers graviditet, altså tre uker mer enn i Norge. Likevel har Aftenposten stemplet ham som en pro-life-fanatiker. Før loven var abort lovlig til 24. uke, da fosteret er seks måneder gammelt; bare tre måneder til, så ville det vært barnemord.

Pro-life-gruppen Florida Voice for the Unborn er frustrerte over at DeSantis ikke har gjort mer for rettighetene til de ufødte barna.

Ifølge data fra CDC ble de fleste aborter i Florida i 2019 utført før 15. uke. Omtrent 4 % av de 71.914 abortene i staten ble utført etter 14 uker eller senere.

Faktasjekk løgn #2

Følgende lover som har blitt vedtatt siden DeSantis ble Floridas guvernør har gjort ham til en skyteskive for de liberale, som beskylder ham for å være ivrig motstander av homofile mennesker.

Lovforslag som blokkerer transkjønnede kvinnelige idrettsutøvere fra å delta i kvinneidrett, da spesielt i skolene og ment for å beskytte jenter som ofte taper mot utøvere som en gang var det motsatte kjønn.

Lovforslag som forbyr undervisning i seksualitet og kjønnsidentitet i offentlige skoler fra barnehage til tredje klasse. «Don’t say gay»-loven, med andre ord, og som var vedtatt for å beskytte små barn mot radikale ideer om gender identity.

Tok skjenkebevillingen fra R-House-baren i Miami, som lot barn være til stede og lot en lettkledd drag-queen lede en ung jente gjennom en vulgær dragshowforestilling.

Vedtok lovforslag, i strid med føderale retningslinjer og Biden-administrasjonen, om å forby kjønnsbekreftende behandling for mindreårige, inkludert kirurgi og pubertetsblokkere.

I Aftenpostens verden er disse tiltakene for å beskytte sårbare unge mennesker ensbetydende med at man er motstander av homofili. Ville de sagt det samme hvis barna deres ble ledet i poledans med vulgære drag-queens, ønsket kirurgi og pubertetsblokkere for å bli et annet kjønn, eller at jenta deres, som kjempet i årevis for å bli nummer en i idretten hun elsket, bare for å tape mot en utøver av det motsatte kjønn? I think not.

Faktasjekk løgn #3

Christina Pletten får siste ord i Podkasten, og hun påstår at Trump og DeSantis egentlig har én god ting til felles når det gjelder ideologi: Begge er knallharde når det gjelder innvandring, en sak som var med på å løfte Trump inn i det Hvite hus i 2016. Nå er dette et trumfkort for DeSantis også, mener hun.

Pletten er i USA, får vi vite, og det er merkelig at hun ikke forstår forskjellen mellom å være knallhard mht. innvandring og det å være motstander av immigrasjon, noe alle Republikanere blir fremstilt som. For det er illegal og destruktiv masseimmigrasjon DeSantis er knallhard på, men dét forteller hun ikke sine lyttere.

Guvernøren er selv av italiensk avstamning: Alle hans åtte oldeforeldre ble født i Italia og vet hva hans forfedre måtte ofre og gi landet da de satte sine føtter på amerikansk jord. De spurte hva de kunne gjøre for Amerika, ikke hva Amerika kunne gjøre for dem.

Pletten nevner heller ikke et ord om de oppsiktsvekkende resultatene fra mellomvalget i Florida, som at guvernøren vant 57 % av de latinamerikanske stemmene, eller at han vant 59 % av stemmene totalt; for det vil forstyrre det bildet av DeSantis som de ønsker å formidle til sine lyttere: en erkekonservativ semi-fascist-Republikaner som kynisk sender illegale ut av staten og er motstander av abort, innvandring og homofili.

Det minner meg om den aktivismen og kampanjen de har kjørt i Norge i alle år, i samarbeid med politikere og myndigheter. For masseinvandring og multikultur skal nordmenn få, uansett om de liker det eller ei, samme hvor skadelig det er for landet og for Ola og Kari, som ikke lenger føler seg trygg i eget land. Norge kunne faktisk ha bruk for en handlingens mann som DeSantis, som setter allmennhetens trygghet først og som gjør det som er best for solskinns-staten.

Det er nemlig derfor han vant et valg med en margin man ikke har sett maken til i Floridas historie, og hans knallharde kamp mot illegal immigrasjon gjorde ham historisk populær blant immigranter, for også de ønsker en trygg tilværelse og tror på Gud, familien og fedrelandet. Verdier som gir de liberale meltdown.

Et av tiltakene DeSantis har vedtatt for å bevare tryggheten i Florida, var å slutte seg til «American Governors’ Border Strike Force», som består av 25 GOP-guvernører. Målet er å forbedre etterretning og kampen mot narkotikakriminalitet og menneskesmugling i delstatene, et enormt stort problem og et alvorlig resultat av Bidens open border-politikk.

DeSantis vant demografiske grupper som vanligvis favoriserer Demokrater, som latinamerikanske, Puerto Ricans og kvinnelige velgere; en gruppe Biden vant i Florida. Til sammenligning vant Hillary Clinton latinamerikanske velgere med 27 poeng i Florida i 2016, en forskjell på 42 poeng i 2022.  I tillegg vant han alle så nær som 5 av de 67 fylkene i Florida; et flertall av uavhengige velgere; og gjorde det bra i byer så vel som forsteder og på landet, 55 %, 58 % og svimlende 69 %.

Nesten seks millioner mennesker fra all walks of life stemte på denne guvernøren, et mangfold uten like, og selv om han ikke var direkte valgt av Gud, ble han valgt av dem som har troen på at han var den som kunne forbedre og beskytte deres liv. Er det ikke dét som er politikeres jobb?

Uansett vil vi være vitne til at han blir fremstilt som antikrist i hovedstrømsmedier, og Aftenpostens ensidige og løgnaktige historie er bare begynnelsen.

Skjermdump Aftenposten

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.