President Biden har utallige ganger sagt «the words of a president matter» for det meste når han nevner sin erkefiende #1, Donald Trump, men egentlig burde han ha snakket om seg selv. Og der ligger en av mange grunner til at populariteten hans er under vann. Demokraten Charlie Crist, som nå skal opp mot Ron DeSantis i november, burde kanskje også tenke på at ord betyr noe, for forrige uke kom han med påstander som er på høyde med Hillary Clintons «basket of deplorables».

Crist kalte DeSantis ‘Anti-Freedom Ron’ og hevder at guvernøren ikke respekterer friheten din hvis du er afroamerikaner, før han erklærte at de som støtter guvernøren bør bli hos ham og stemme på ham, og han ikke vil ikke ha din stemme. – Hvis du har det hatet i hjertet ditt, hold det der.

Crist, som vant den demokratiske guvernørens nominasjon forrige uke, var i hjembyen St. Petersburg da han fortalte sine støttespillere og pressen at han ikke ønsker DeSantis-velgernes støtte. På Tucker Carlson Tonight kalte DeSantis Crists kritikk av befolkningen i Florida foraktelig og stemplet ham som en politisk «kameleon» som har søkt eller vært i offentlige verv mesteparten av livet:

– Dette er det femte tiår han stiller til valg. Han er en typisk karrierepolitiker, sa DeSantis til Tucker Carlson.

– Folk støtter meg fordi jeg holdt staten åpen og beskyttet jobbene deres. Charlie Crist ville ha lockdown. Så det er ikke hat i hjertet deres. De er bare takknemlige for at de hadde en guvernør som sto opp for dem.

«When they go low, we go high,» sa Michelle Obama, på en konvensjon for presidentkandidat Hillary Clinton i 2016, med tanke på Trump og republikanerne. Det har ikke vært en bedre tid hvor vi kan bruke det om Demokratene.  Det er nesten ikke til å tro hva noen får seg til å si og samtidig filleriste Trump og andre republikanere for språket de bruker. Og hva er det med politikere som Crist og andre som tror de er Abraham Lincoln?

Under kommentarene der han kritiserte DeSantis-velgere, siterte Crist som sammenlignet seg med Abraham Lincoln da han ble spurt om hvorfor han valgte en restaurant som sitt første kampanjestopp.

– Jeg er av folket, av folket og for folket. Og det er derfor jeg er her med dem: For å lære, lytte, elske, sa Crist.

Han er definitivt ikke for halve folkemengden i Florida, men kanskje han tenkte på Lincoln som var republikaner, for som DeSantis sa er han en politisk kameleon som går fra å være Republikaner, så uavhengig, og deretter Demokrat. Den ene dagen er han pro-life og den andre pro-choice. Og snakker han til LGBTQ∞ er han for at homofile skal gifte seg og neste dag er han imot. Og møter han latinamerikaner snakker han plutselig gebrokken spansk, mens han skifter over til Brooklyn slang når han snakker med New Yorkers som har flyttet til Florida og stemmer på Demokratene så delstaten kan bli blå.

De to siste var spøk, bortsett fra at de flytter hit og gjør staten blå, men jeg husker han som guvernør og i ettertid hvor han skifter holdninger ettersom hvilket parti han har gått over til, hvilken vei vinden blåser, eller hvem han snakker med. Vi får håpe han ikke gjentar Bidens klassiker: «If you have a problem figuring out whether you’re for me or Trump, then you ain’t black.»

Eller vent, vi får håpe han gjentar Bidens «if you ain’t black (…)». Det er mange som sier at Hillary Clintons «deplorable»-kommentar kan ha kostet henne valget. Om det er sant vil vi aldri få vite, vi får bare være glad hun aldri satte foten i 600 Pennsylvania Avenue igjen.

DeSantis sa at det er ironisk at Crist ønsker å forene Florida da han begynte sin valgkamp med å fordømme halve velgermasse:

– Han sier at han vil ha et Florida for alle. Og så fordømmer du et flertall av folket i delstaten Florida: Give me a break, sa DeSantis.

I stedet, foreslo guvernøren, burde ikke valget handle om hate den andre siden, men å søke en politisk plattform som høster bred støtte over hele staten.

Words do matter, og derfor gir jeg min stemme til guvernør Ron DeSantis.



Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.