Ved det amerikanske mellomvalget den 8. november blir det holdt valg til alle de 435 setene i Representantenes hus (Huset) og 35 av de 100 setene i Senatet. I tillegg vil 36 av 50 stater velge guvernører. I dag er Senatet delt 50–50, med visepresident Kamala Harris som den avgjørende stemmen, mens Huset består av 220 Demokrater og 212 Republikanere.

Nå ser velgere i en rekke vippestater ut til å foretrekke de Republikanske kandidatene.

I en meningsmåling fra Penn Program On Opinion, hvor over 100.000 velgere ble spurt, sa 49 prosent at de ville stemme på den demokratiske kandidaten til Representantenes hus hvis valget ble holdt i dag, mens 51 prosent ville stemme på den Republikanske kandidaten.

Demokratene har ekstra grunn til bekymring, for sett under ett er det Republikanske forspranget på 6 prosentpoeng (53 prosent mot 47 prosent) blant velgere i vippestatene Arizona, Florida, Georgia, Ohio, North Carolina, Nevada, Pennsylvania og Wisconsin.

Med unntak av Pennsylvania, hvor det er dødt løp, leder Republikanerne med mellom 4 og 10 prosentpoeng i disse statene.

Grafikk: Stephania Perry / NBC News

Meningsmålingen viser også at 52 prosent av de uavhengige lener seg mot Republikanerne.

Republikanerne kan vinne flertallet i Senatet

Gjennomsnitt av meningsmålinger 17 dager før valget tyder på at Republikanerne (GOP) kan vinne flertall i Senatet, skriver Fox News. Real Clear Politics vurderer at GOP er i ferd med å få overtaket i valgkampen til Senatet i Arizona, Georgia og Nevada, selv om gjennomsnittet av målingene viser at Demokraten Raphael Warnock leder over Republikaneren Herschel Walker i Georgia. Mandag viste New York Times/Siena Colleges siste meningsmåling at Republikanerne hadde en ledelse på fire prosentpoeng (49 prosent mot 45 prosent) over Demokratene.

Med Senatet delt på midten (50–50) betyr det at GOP trenger en nettogevinst på bare ett sete for å gjenvinne flertallet de tapte etter to senatsvalg i Georgia den 5. januar 2021. Republikanerne forsvarer 21 av de 35 setene som er på valg i november. Fem seter blir ledige etter senatorer som går av med pensjon, mens tre seter er i vippestatene Pennsylvania, North Carolina og Ohio.

Ifølge Fox viser den siste prognosen at Republikanernes har sjanser til å vinne Huset med 232 seter, altså et flertall på 15 seter. Hvis Republikanerne gjør et spesielt godt valg den 8. november, kan partiet vinne 248 seter, eller et flertall på 31 seter.

Millioner av amerikanere har allerede avgitt sin stemme

Tall fra Edison Research and Catalist mandag viser at nesten 7,3 millioner allerede har stemt i 39 stater. Florida topper listen med en million stemmer, mens Georgia tar andreplassen med 800.000. Valgkampen om Senatet som alle snakker om, står mellom senator Raphael Warnock (D) og NFL-legenden Herschel Walker (R) i Georgia. Den siste meningsmålingen fra FiftyThirtyEight viser at Warnock leder med 47,8 prosent mot Walkers 44,5 prosent. Svertekampanjen mot Walker ser ut til å ha virket, da løpet var omtrent jevnt i juli. Men som de sier i USA, it ain’t over till the fat lady sings.

Tallene fra Edison viser at svarte velgere i Georgia har avgitt flere stemmer før valget enn de gjorde på tilsvarende tidspunkt før valgene i 2020 og 2018, og det utfordrer Demokratenes og liberale mediers forestilling om at den nye valgloven i staten var rasistisk og ville få store konsekvenser for svarte velgere.

Latino-velgere støtter DeSantis og migrantflyene til Martha’s Vineyard

Blant latinamerikanske velgere i Florida leder guvernør Ron DeSantis (R) over Charlie Crist (D) med 7 prosentpoeng (51 prosent mot 44 prosent) før guvernørvalget i delstaten, ifølge en meningsmåling fra Telemundo/LX News. Blant disse velgerne er 56 prosent fornøyd med jobben han gjør, og et flertall støtter beslutningen hans om å sende migranter til de rike Demokratenes feriested, Martha’s Vineyard. Tallene er oppsiktsvekkende, da DeSantis tapte denne delen av befolkningen med 10 prosentpoeng i 2018. Fra NBC News:

Latinamerikanere i Florida har beveget seg mot høyre siden 2018, da Republikanerne knyttet sine motstandere til Demokratiske sosialister som senator Bernie Sanders og representanten Alexandria Ocasio-Cortez – et kraftig budskap til velgere som flyktet fra regimer eller vold i Cuba, Venezuela, Nicaragua og Colombia.

DeSantis kan bli den første Republikanske guvernørkandidaten som vinner Miami-Dade på 20 år.

Den eneste debatten mellom guvernør Ron DeSantis ble holdt tirsdag. Både debatten og folkemengden var visstnok opphetet.

Demokrater har et problem med økonomien 

Amerikanerne er fortsatt bekymret for økonomien, og bare 16 prosent av velgerne sier at økonomien er «utmerket» eller «god», ifølge en ny CNBC-undersøkelse, mens 59 prosent forventer en resesjon til neste år.

En ny Monmouth-undersøkelse viser at andelen amerikanere som oppgir inflasjon som «ekstremt viktig», økte fra 37 prosent til 46 prosent den siste måneden, mens bare 31 prosent sier at Biden har viet nok oppmerksomhet til saker som betyr mest. NBC News

Biden spår at Demokratene vil snu utviklingen i siste liten

Joe Biden hevdet fredag at GOP ikke har noen plan for å ta tak i amerikanernes økonomiske problemer, og advarte om at Republikanerne vil hindre Demokratiske initiativer med sikte på å redusere kostnadene hvis de vinner tilbake kontrollen over Kongressen i mellomvalget:

«De har ingen annen plattform enn å rive ned det jeg har vært i stand til, vi har vært i stand til. Og jeg vet ikke hva de står for, sa Biden i et intervju med MSNBC.

Joe Biden sa mandag at han hadde godt håp om at utviklingen vil snu i Demokratenes favør in the eleventh-hour før mellomvalget – i siste øyeblikk, med andre ord. Da han talte til sine støttespillere i Democratic National Committees hovedkvarter, bemerket han at meningsmålingene har vært all over the place.

En dag ligger Republikanerne foran, den neste er det Demokratene, og så ligger Republikanerne foran igjen, sa Biden, som mener det er viktig at de beholder kontrollen over Senatet og Huset. Biden sier han er sikker på at vil vi se et skifte i ellevte time, der Demokratene er foran igjen.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.