Meningsmålinger indikerer en tett konkurranse med høy valgdeltakelse og viser at Warnock har et lite forsprang over Walker, skriver Bloomberg.

Det betyr at mens valglokalene stenger klokken 19.00, 01:00 norsk tid, kan det ta litt tid før en vinner blir annonsert. I am surprised sa ingen.

Warnock og hans allierte grupper har brukt 58 millioner dollar under den ofte bitre valgkampanjen og til sammenligning har Walkers kampanje brukt 28,1 millioner dollar.

En seier for Warnock kan gi demokratene en fordel på 51 – 49 i Senatet, en margin som er stor nok til å gi Senatets majoritetsleder Chuck Schumer rom til å manøvrere rundt Joe Manchin fra West Virginia og Kyrsten Sinema fra Arizona; begge demokrater som har stemt imot noe av Bidens lovgivende agenda.

Med 51 demokratiske senatorer kan Schumer tillate seg å miste støtten fra ett medlem av hans parti og fortsatt vinne stemmer.

Hvis Walker vinner, vil 50 – 50-delingen i det øvre kammer forbli som den har gjort de siste to årene, der visepresident Kamala Harris avgir uavgjorte stemmer.

Trump beseiret den demokratiske nominerte Hillary Clinton med omtrent 5 poeng i Georgia i presidentvalget i 2016, men tapte mot president Biden med mindre enn ett poeng i 2020. Både Warnock og senator Jon Ossoff vant gjenvalget i Georgia i 2020 som ga demokratene 50 – 50 flertallet de nå har i Senatet.

En demokratisk triumf ville styrke Georgias forvandling fra en republikansk høyborg til den typiske vippestaten, skriver Bloomberg. Et Warnock-tap betyr at demokratene må fordoble innsatsen der i 2024, spesielt siden den republikanske guvernøren Ron DeSantis store røde seier i nabostaten Florida som gjorde at solskinnsstaten ikke lenger er en vippestat.

Real Clear Politics https://www.realclearpolitics.com/epolls/latest_polls/senate/

The devil went down to Georgia

George Soros har også et spill med i Georgias senatløp og støtter senator Raphael Warnock med pengestøtte gjennom en av hans ideelle organisasjoner knyttet til dark money – hvis formål er å påvirke valg og ikke er pålagt å avsløre identiteten til giverne sine

Black Voters Matter Action PAC, som tidligere brukte over 141 000 dollar for å støtte Warnock i mellomvalget, har gitt hundretusenvis av dollar for å styrke senatorens sjanser i gjenvalget.

I ukene før valget delte de ut omtrent 387 000 dollar til flere formål med stor vekt på midler til digitale, trykte og TV-annonser. Organisasjonen ble lansert i 2020 med hjelp fra George Soros’ Democracy PAC. Begge ideelle gruppene fokuserer på valgdeltakelse og valgrelaterte spørsmål og støttet Warnock i hans vellykkede gjenvalg i 2021 mot den republikanske forretningskvinnen Kelly Loeffler.

– I motsetning til Raphael Warnock, kan ikke tallene fra valgkommisjonen lyve, sa Danielle Repass, en talskvinne for Georgia GOP, til Washington Examiner. – Til tross for at han spiller moderat, taler Warnocks aksept av donasjoner med mørke penger fra radikale grupper for seg selv, og vi oppfordrer igjen velgerne til å se nærmere på hans katastrofale rekord.

Warnock, som er pastor ved Ebenezer Baptist Church, har brukt omtrent 1 million dollar i kampanjepenger på sikkerhet til tross for at han får støtte av grupper som forlanger å Defund the Police. Ebernezer-kirken har møtt kraftig kritikk og gransking da de eier lavinntektsleiligheter hvor leieboere har blitt kastet ut for å ha så lite som 28 dollar i forfalt husleie.

Kjøpt og betalt for av Hollywood og San Francisco Liberale

kampanjenettsiden til Herschel Walker skriver han at Raphael Warnock har samlet inn 73 % mer penger i California enn han har i Georgia. Dette er ingen overraskelse ettersom han stemmer i takt med Joe Biden for å støtte den liberale woke agendaen.

– Raphael Warnock leder flokken i kampanjedonasjoner i 2022 fra enkeltpersoner i TV/film/musikk-sektoren med nesten 1 million dollar samlet inn, ifølge Center for Responsive Politics.

– Georgia trenger ikke en senator som selger seg selv i Hollywood og prioriterer Californias interesser over vår egen. Vi trenger en sterk leder som som står opp mot Joe Biden og hans woke agenda.

Warnock fikk mer penger fra individuelle givere i California enn fra Georgia skriver The Wrap. Hollywood A-Listers som har gitt penger til kampanjen inkluderer TV-produsent Norman Lear, regissørene J.J. Abrams og Steven Spielberg, samt DreamWorks med-gründer Jeffrey Katzenberg.

Skuespillere og musikere som har gitt penger til Warnocks kampanje er Norgesvenn Steven Van Zandt, «Two and a Half Men»-stjernen Jon Cryer, Kate Capshaw, Danny DeVito, Jennifer Garner, «Nocturnal Animals»-skuespilleren Michael Shannon, Mark Ruffalo, Jason Alexander. Regissøren Rob Reiner og Connie Britton er også blant noen av Warnocks pengegivere.

Også Frank Tagliano fra Lillyhammer …Huff da.

Kritikk og negative kommentarer om Herschel Walker er ikke nødvendig da dette har vært og vil forsette med å få stor dekning i hovedstrømsmedier. 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.