Det blir ikke en vinner i det svært jevne senatsvalget i Georgia, siden ingen av kandidatene fikk over 50 prosent av stemmende. Det holdes en andre valgrunde i desember. Det melder CNN og NBC.

Dermed kan det hende at amerikanerne må vente i flere uker før det blir en vinner av senatsvalget. Det er svært jevnt, og Republikanerne trenger seier i to av de tre vippestatene som ikke er avgjort. Georgia er en av dem. (NTB)

Republikaneren Herschel Walker, som er støttet av Donald Trump, stilte mot den sittende Demokraten Raphael Warnock.

Ingen av dem kom over 50 prosent, ettersom uavhengige Chase Oliver kapret en andel av stemmene. Warnock er foran, men når ikke 50 prosent, og dermed blir det omkamp mellom ham og Walker.

Kan bli intens valgkamp
Delstaten er en av de viktige vippestatene. Demokratene har dette setet i dag og må trolig holde det for å sikre seg flertall i Senatet. I de to andre vippestatene – Nevada og Arizona – leder Republikanerne foreløpig i Nevada.

Hvis de vinner der, men taper Arizona må de sette alle kluter til for å vinne omkampen i Georgia.

Også i 2020 måtte det omvalg til i Georgia, den gangen vant Warnock omvalget og sikret at Demokratene fikk like mange seter i Senatet som Republikanerne. Ført i januar ble det avklart hvem som sikret seg kontroll over Senatet.

NTB beskriver Walker som en kontroversiell og skandalisert kandidat. Men han er en stor idrettshelt i delstaten.

Trump har ikke vært så aktiv i Georgia, til tross for at Walker er hans håndplukkede kandidat.

Nå ligger det an til en intens og betent valgkamp i Georgia fram til omkampen i desember. Begge partier vil trolig spytte inn store summer i den valgkampen, ettersom en seier der kan gi kontroll over Senatet.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.