Demokratenes kandidat Jon Ossoff. Foto: Branden Camp / AP / NTB

Det er nær dødt løp i senatsvalgene i Georgia. Med 97 prosent av stemmene opptalt tyder likevel tallene på at Demokratene vil vinne begge valgene og dermed sørge for Republikanerne mister sitt flertall i Senatet.

I kampen om den ene plassen leder den Republikanske kandidaten David Perdue med ca 1000 stemmer over den Demokratiske utfordreren Jon Ossoff. I det andre valget har Demokratenes kandidat Raphael Warnock en ledelse på vel 34 000 stemmer over senator Kelly Loeffler (R)

Skulle flertallet bli mindre enn 0,5 prosent for noen av kandidatene vil det etter delstatens lovverk bli omtelling.

Slik ser stemmetallene ut kl 06:30, norsk tid. Skjermdump: Fox News

Ifølge den ansvarlige for delstatens valgsystem, republikaneren Gabriel Sterling, ser det ut til at mesteparten av stemmesedlene som ennå ikke er talt opp, er fra fylket DeKalb, som i hovedsak pleier å stemme demokratisk. Fylket utgjør deler av Atlantas forsteder og omfatter over 700.000 innbyggere.

Med 97 prosent av stemmene opptalt gir New York Times begge demokratene 95 prosents sjanse til å vinne siden stemmene som gjenstår å telle, er fra kretser som domineres av demokratene.

Warnock har allerede holdt en tale som New York Times tolker som en seierstale, der han takker velgerne i Georgia og lover at han skal jobbe for alle, enten de har stemt for ham eller for Loeffler.

Republikanerne ser imidlertid ut til å miste håpet, siden det er begynt å bli tomt i lokalet der det var planlagt seiersfest.

Dersom marginen er under 0,5 prosentpoeng, blir det i henhold til Georgias valglover automatisk omtelling. (NTB)

Oppdateres

Georgia – et skjebnevalg

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.