Jon Ossoff (D). Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB

Onsdag ettermiddag har Demokratenes andre senatskandidat i valget i Georgia, Jon Ossoff, erklært seg som vinner over Republikaneren David Perdue. Perdue vil ikke innrømme noe nederlag, og Fox News er blant amerikanske nettsteder som ennå ikke har erklært noen vinner.

Tidliger onsdag ble det klart at Demokraten Raphael Warnock vant over senator Kelly Loeffler (D). Warnock fikk vel 50.000 flere stemmer enn Loeffler.

Ossoff har kl 15 norsk tid et forsprang på vel 16.000 stemmer. Med 50,2 % av stemmene mot Loefflers 49,8 % kan det gå mot omtelling av stemmene.

Democrat Jon Ossoff said he won his Georgia Senate runoff race on Wednesday morning as Republican David Perdue’s campaign said they will «exhaust» all legal options to ensure only «legally cast» ballots are counted.

The Fox News Decision Desk has not yet called a winner in the race. (Fox News)

Dersom Ossoff vinner den eventuelle omtellingen vil det bety at Senatet vil ha 50 senatorer fra hvert parti. Visepresidenten, enten den sittende Mike Pence, eller Kamala Harris (D) vil ha dobbeltstemme.

 

Skjermdump: Fox News

 

Les også:

Georgia on my mind

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂