Valgarbeidere i Georgias 159 fylker har vært gått gjennom valgresultatet for hånd, her fra Savannah. Foto: Stephen B. Morton / AP / NTB

Valgmyndighetene i Georgia varsler at det vil bli sluppet en rapport med resultatet fra omtellingen torsdag. Mer enn 5 millioner stemmer er gransket.

Omtellingen ble satt i gang automatisk i henhold til delstatslovene, og det er ventet at den vil bekrefte Joe Bidens knepne seier i kampen om delstatens 16 valgmenn. Selv uten disse er Biden valgvinner.

Mer enn 5 millioner stemmer er blitt gransket i håndtellingen, som tok slutt ved midnatt onsdag amerikansk tid. Myndighetene i Georgia er ventet å slippe en rapport rundt 12-tiden torsdag (18 norsk tid), og resultatet må være endelig godkjent innen fredag.

Dersom marginen da er på under 0,5 prosent, noe den etter alle solemerker kommer til å være, kan den tapende kandidaten kreve en ny omtelling, som da vil bli gjort maskinelt.

Kjøp julegaver fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.