Omtelling av stemmene i et av valgdistriktene til Representantenes hus i delstaten Massachusetts har gitt demokratenes utfordrer én stemme mer enn den sittende republikaneren. Før omtellingen ledet republikaneren med ti stemmer.

Én av 24.155 stemmer

Førstegangskandidaten Kristin Kassner fra demokratene har nu én stemme mer enn sin republikanske motstander Lenny Mirra i kampen om det nylig omtegnede North Shore-distriktet, en kystregion mellom Boston og New Hampshire.

Før omtellingen hadde republikaneren Mirra ti stemmer mer enn Kassner av de totalt 24.155 stemmene som ble avgitt i distriktet, ifølge de opprinnelige bekreftede resultatene fra valgdagen 8. november.

Ti stemmer ligger innenfor terskelen for omtelling og Kassner begjærte manuell omtelling i hele distriktet.

Secretary of State Bill Galvin aksepterte det og resultatene snudde til 11.763 stemmer for Kassner mot Mirras 11.762.

Venter til «flyet er landet»

Mirra er forståelig nok ikke fortrolig med resultatene:

– Noen stemmesedler var fylt ut med blyant, noen med forskjellig farvet blekk, noen hadde farvede merker. Noen hadde et skrevet et navn i skrivefeltet og deretter fylt ut en oval.

Kassner fortalte The Boston Globe at hun mener at stemmeprosessen og opptellingen «forløp som den skulle», og la til at selv om resultatene viser at hun leder, er det «vanskelig å tillate seg å være altfor begeistret før flyet er landet».

Hun trodde imidlertid ikke noe mistenkelig har funnet sted.

Resultatene er så langt ikke sertifisert av guvernør Charlie Baker, ifølge Epoch Times.

 

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.