Planen var å skrive om to alvorlige hendelser med fly i USA de to siste dagene. Et United Airlines-fly av typen Boeing 757-200 måtte nødlande etter skader på vingen og en passasjerer prøvde å åpne en flydør i luften. I tillegg meldes det i dag om et fly som  måtte snu etter brann i cockpiten tidligere denne måneden.

Mens saken skrives meldes det at et United Airlines-fly måtte nødlande i Chicago etter bombetrussel.

United Airlines måtte nødlande i Chicago etter bombetrussel

Et fly på vei til Los Angeles internasjonale lufthavn måtte nødlande i Chicago etter en bombetrussel onsdag morgen.

Ifølge en foreløpig politirapport ble det funnet en lapp på badet om at flyet skulle sprenges i luften. En politihund som søker etter bomber fant én mistenkelig bag, og en robot ble satt inn for å flytte den. Politiet avhører passasjeren som sjekket vesken, skriver CBS News.

Passasjerer på flyet sa at de ble beordret til å forlate alle tingene deres på flyet og hadde ingen anelse om hva som skjedde videre.

Kilder fortalte en nyhetskanal i Chicago at passasjeren kom i fysisk kontakt eller krangel mellom  besetningsmedlemmer og andre ombord på flyet.

Saken oppdateres.

United Airlines måtte nødlande etter skader på vingen

United Airlines måtte nødlande i Denver etter at det ble oppdaget skader på en av vingene. Flyet er av typen Boeing 757-200 og hadde 165 passasjerer ombord.

En passasjer på flyet fra San Francisco til Boston hadde nettopp sovnet da han våknet av at flyet ristet, skriver Seattle Times. Kevin Clarke sa i et intervju at han hadde aldri opplevd så voldsom risting på et fly før.

Minutter senere kunngjorde piloten at flyet som er av typen Boeing 757-200 hadde mindre skader på høyre vinge og at det ville bli omdirigert til Denver.

Clarke tok video av skaden og trøstet seg med at piloten hadde annonsert at flyet var sikkert nok til å fly, men han begynte å tvile da de traff turbulens.

Clark sjekket vingen gjentatte ganger, helt til han bestemte seg for at han orket ikke se mer av skaden. Han fortalte Boston 25 News at han begynte å be og håpet de ville komme seg trygt gjennom turbulensen.

United uttalte at de ikke på dette tidspunktet ikke vet hva som forårsaket skaden som gjorde at deler av vingeklaffene ble revet bort.

Federal Aviation Administration sa tirsdag at de etterforsker hendelsen.

Flyet landet trygt i Denver, og passasjerer ble satt på et annet fly og ankom senere på dagen til Boston, ifølge flyselskapet.

Passasjerer prøvde å åpne flydør i luften

Passasjerer på et fly på vei til Chicago tirsdag klarte å stoppe en mann i siste liten som prøvde å åpne en flydør i luften. Mannen ble holdt tilbake av fem eller seks menn som bandt ham med gaffateip og zip ties

Vitner sa at han klarte å rive ned håndtaket og delvis ødelegge vinduet. Flyet ble fylt med sterk vind og folk nær døren kunne føle trykket. En passasjer sa at det var den skumleste dagen i livet hennes.

American Airlines Flight 1219 måtte returnere til Albuquerque, New Mexico, og FBI og FAA etterforsker hendelsen.

Måtte snu etter brann i cockpiten

Denne hendelsen skjedde den 3. februar, men er ikke blitt kjent før i dag.

Et fly på vei til New York City måtte snu kort tid etter avgang fra Canada da en brann brøt ut i cockpiten

Hendelsen skjedde ombord på et Endeavour Air-fly etter avgang fra Toronto Pearson internasjonale lufthavn på vei til John F. Kennedy internasjonale lufthavn i Queens, New York.

Mens flyet klatret erklærte piloten en nødsituasjon og rapporterte om en elektrisk brann i cockpiten.

Piloten sa at flyet hadde over 5000 liter med drivstoff og 74 passasjerer om bord. Før landing sa piloten at det ser ut til at brannen er slukket.

Endeavour Air er et datterselskap av Delta Airlines.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.