Et Boeing-fly fra flyselskapet Southwest Airlines mistet et motordeksel idet det tok av fra den internasjonale flyplassen i Denver i Colorado søndag.

Engstelige passasjerer som så hva som skjedde, ropte til kabinpersonalet og varslet om hendelsen. Flyet, av typen Boeing 737-800, snudde deretter og gjennomførte en trygg nødlanding.

En talsperson fra Southwest opplyser at ingen personer kom til skade i hendelsen, og at de 135 passasjerene, som skulle til Houston, ble flyttet over til et annet fly.

Det amerikanske luftfartstilsynet FAA har igangsatt gransking av hendelsen.

Flymaskinen var sist inne til service i 2017, ifølge FFA. Boeing har ikke villet kommentere saken, men henviser til flyselskapet Southwest.

Boeing har fått mye kritikk etter at et panel på skroget til et fly fra Alaska Airlines løsnet og falt av i januar, og det har etter hvert blitt mange uheldige episoder for Boeing, hvor også en varsler ble funnet død like etter sin vitneforklaring mot flyselskapet.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.