Pluss-size influensere berømmer Southwest Airlines for flyselskapets nye retningslinjer – customer of size-policy – som nå gir overvektige passasjerer et gratis flysete i tillegg til det de allerede har bestilt. Flyselskapet har rett til å kaste av betalende passasjerer som må gi opp setene sine for de superfete.

New York Post skriver at dette tvinger flypersonalet til å tilrettelegge for passasjerer som trenger to seter på grunn av vekten, selv om det kan bety at betalende passasjerer som er tynnere kan bli kastet av flyet.

Flyselskapets retningslinjer tilsier at kunder som har kropper som «flyter» forbi armlenet, har rett til et ekstra sete uten ekstra kostnad. Det er anbefalt, men de trenger ikke kjøpe begge setene når de bestiller billetter. Det er bare å forlange et ekstra sete når de sjekker inn på flyplassen.

Fat solo traveler

Kimmy er reiseinfluenser og kaller seg selv fat solo traveler – altså en fet dame som reiser alene. I oktober la hun ut en video på Tik Tok som angivelig gikk viralt hvor hun viser sine følgere hvordan de kan bruke Southwests generøse tilbud. Det er super easy, for som henne kan du bare forlange et ekstra sete når du kommer til flyplassen. Hun har gjort dette mange ganger og har aldri blitt nektet.

I bildeteksten forteller hun at Southwest er det eneste flyselskapet som tillater deg et sete uten ekstra kostnad selv om flyet er fullbooket.

Retningslinjene gir henne lov til å gå foran andre passasjerer når boardingen starter. Det er bare å gå inn i flyet, ta fram setebelteforlengeren og sett deg i setet ditt!

– Enter the aircraft, get your seatbelt extender and grab your seat!

Videre forteller hun at hun legger billetten i setet ved siden av seg og hvis noen prøver å sitte i den, gir hun dem beskjed om at hun har bestilt to seter. Hun har som regel ikke problemer for ingen orker å sitte ved siden av en feit person, sier hun.




Superfet er hvordan vi identifiserer oss

Jae’lynn Chaney er både plus-size reiseekspert og influenser og sier at Southwest har tatt et viktig skritt for å inkludere flere mennesker i kategorien superfete. For en tid siden krevde Chaney at luftfartsadministrasjonen (FAA) innførte tiltak for å gjøre reiser behagelig for større passasjerer:

– Superfet er hvordan vi identifiserer oss. Det er et spekter av fett. Og som en superfet person har du spesielle behov.

– Super fat is how we identify, she told Fox Business, explaining: –There’s a spectrum of fatness. And as a ‘super fat’ individual you start needing different accommodations.

Chaney håper at flere flyselskaper gjør som Southwest. Hun sier at fete mennesker har uforholdsmessige kostnader på grunn av behov for ekstra rom. Hvis flere flyselskap gjør som Southwest vil det kompensere for den ekstra kostnaden for superfete.

Influenseren skapte overskrifter da hun ba hoteller rundt om i verden om å gjøre en rekke endringer for bedre å imøtekomme overvektige gjester – blant annet ved å gjøre gangene bredere.

Kvinnen lider av fatism og thin privilege

Det er ikke alle som er like begeistret for at Southwest prøver å gjøre livene bedre for superfete mennesker.  Kvinnen i videoen under forteller at hun, tenåringsdatteren og venninnen hennes ble sparket av en flytur med Southwest i juni.

Da de var på vei hjem fra Montego Bay, Jamaica, hadde de et opphold i Baltimore, Maryland, før de kunne reise hjem til Denver, Colorado. I Baltimore ble de informert av Southwest om at flyet var overbooket og en overvektig passasjer trengte setene deres. All bagasjen deres ble sendt til Denver og i videoen har hun allerede ventet på flyplassen i åtte timer og vet ikke når de kan ta neste fly hjem.

Etter tre minutter i videoen viser hun samtalen med personen ved Southwests skranke som forteller henne at det er deres rett til å sparke en person ut av flyet –  for hvis det ikke er nok plass, må de imøtekomme overvektige kunder som forlanger et ekstra sete.

Kvinnen sier at det er kontroversielt for henne å legge ut en video om dette temaet. Hun tenker antagelig at folk skal beskylde henne for tynn privilegium og fatism – fordommer eller diskriminering av tykke mennesker.

Only in America. Eller kanskje ikke. Vil Norwegian og Thon Hotels bøye seg for pluss-size influensere?

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.