NTB

Alaska Airlines sier de har funnet «noen løse bolter på mange» av sine Boeing 737 Max 9-fly etter at en del av skroget løsnet på ett av flyene deres.

Ett av selskapets fly måtte nødlande i Oregon da et panel i skroget løsnet kort tid etter avgang 5. januar. Ingen av de 180 om bord kom alvorlig til skade.

Etter hendelsen ble over 170 av Boeings 737 Max 9-føy satt på bakken for nærmere undersøkelser. Alaska Airlines opplyste få dager senere at foreløpige rapporter fra deres teknikere viste «noen synlig løse deler» på noen fly.

Tirsdag sier toppsjef Ben Minicucci i et intervju med NBC at det under inspeksjonene er funnet «noen løse bolter på mange fly» av den aktuelle typen.

Den europeiske flysikkerhetsorganisasjonen Easa opplyste kort tid etter nestenulykken at ingen av deres medlemsland – blant dem Norge – bruker fly Boeing 737 Max 9.

Antall seter på flytypen kan variere fra selskap til selskap. Panelet som løsnet, satt på en del av flykroppen der det kan settes inn en ekstra nødinngang dersom det er valgt en løsning med flere seter for passasjerer.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.