Demokraten Patrick Maloney erkjenner at han har tapt kampen i New Yorks 17. distrikt om en plass i Representantenes hus til republikaneren Mike Lawler. Resultatet er dog ikke bekreftet ennå.

Denne seieren fører Republikanerne enda nærmere et sikkert flertall i Huset, under forutsetning av at resultatet holder seg.

Maloney leder valgkampapparatet til Demokratene i Huset. Han sier at motstanderen vant på redelig vis. Det gir en ny seier til Republikanerne i kampen om Huset, som de ser ut til å få kontroll over.

– Jeg liker ikke å tape. Men motstanderen min vant, og han vant på redelig vis. Det betyr noe. Jeg kommer ikke til å klage på dette, sier Maloney ifølge CNN. (NTB)

Det er særlig i New Yorks forsteder at Republikanerne har gjort et godt valg, ifølge CNN.

Maloney sier at han har hatt en samtale med Biden tidligere, hvor han uttrykte «vår takknemlighet for Bidens lederskap i spørsmål som betyr noe for det amerikanske folket».

Han sier også at Biden bør bli oppmuntret av valgresultatet, som ikke gikk like dårlig for Demokratene som mange fryktet.

– Last night should encourage him. Despite the opposition, despite the anger and the hatred and the lies that he has faced, the implacable obstruction that he has encountered, that he’s making progress and that we’re going to get through this together.

Nederlaget til Maloney er den første gangen en leder av valgkampapparatet taper sitt eget valg siden 1992, skriver Fox News. 

Hverken Fox News eller CNN har erklært resultatet ennå, så det må understrekes at dette ikke er helt bekreftet.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.