Stacy Abrams har en hånd med i det meste som skjer i Georgia. Hennes søster, dommer Leslie Abrams Gardner, hadde ingen skrupler med å dømme om utflyttede kunne stemme i to counties. Krav om at hun var inhabil blåste hun av: Gardner described calls for her recusal based on a familial conflict of interest as “unsupported, irrational, and highly tenuous.” She dismissed challenges to her impartiality as  “mere speculation” and “unsupported by any facts.” Foto. Stephen B. Morton/AP/Scanpix

For venstresiden i Norge, anført av NRK, er Demokratenes valgseier i Georgia et bevis på Biden vant og at det er et tidsskifte i Washington. For amerikanere oppleves det helt annerledes. Korrupsjonen har ikke forsvunnet. Den er helt ned på mikronivå.

Laura Ingraham forteller at en god venn skulle stemme der han pleide i Georgia, men fikk beskjed om at det var feil valglokale. Han dro til det han fikk anvist, men også der fikk han samme beskjed. Først på det tredje fikk han stemt. Denne personen har stemt samme sted de siste tyve år.

Det er mye som er annerledes, som gjør at selv 17 prosent av Demokratene mener at presidentvalget ikke foregikk på en riktig måte.

Tucker Carlson spurte i natt: Hvorfor klarer man ikke bli ferdig med opptellingen samme dag? Det gjorde man så sent som i 2012. Men noe har skjedd. Covid har skjedd, vil Demokratene si. Men Demokratene la frem forslag om en radikal ny valglov allerede i januar 2017. De har hele tiden hatt en plan: Poststemmer, ingen ID-krav, ingen signatur-sjekk – Demokratene har åpnet slusene.

En Republikaner kommenterte i natt på Fox News at selv ikke Mexico tillater poststemmer og de krever ID før man får stemme.

Bare disse tiltakene er nok til at Republikanerne kan si at Demokratene stjal valget.

Men Demokratene stolte ikke på at dette var nok. De er juksemakere som benytter alle mulige tricks, f.eks. at folk selv kan fylle ut hvor de bor. Slik kan mennesker som ikke bor i Georgia også stemme.

Ved hjelp av postvesenets adresseregister klarte True The Vote å finne ut at 364.000 har meldt flytting ut av Georgia og disse burde blokkeres fra å stemme. Men den ledende Demokraten i Georgia, Stacy Abrams, og hennes NGO Fair Fight gikk til en domstol og hevdet at dette var undertrykkelse av stemmer. De møtte en dommer som ikke ga dem medhold.

True The Vote challenged the eligibility of 364,000 voters to participate in the upcoming runoffs for two U.S. Senate seats from Georgia because their names have appeared on the change-of-address database maintained by the U.S. Postal Service.

Fair Fight filed a lawsuit on behalf of itself and two unnamed defendants, “John Doe” and “Jane Doe,” alleging that True The Vote was engaged in a campaign of “voter suppression and intimidation” through its eligibility challenge and other activities.

Dette forsøket på å legge veien åpen for at 364.000 kunne stemme, er et typisk eksempel på de metodene Demokratene benytter.

Resultatet er en avgrunnsdyp splittelse. Før 3. november trodde 80 prosent av Republikanerne på et rettferdig valg. Nå viser en måling CNN har gjort at 75 prosent av Republikanerne ikke har tillit til presidentvalget. Det burde gjøre inntrykk på Demokratene, men gjør det ikke.

Selv i natt måtte en dommer gripe inn og gi beskjed om at observatørene i Fulton county måtte få anledning til å se hva som foregikk under opptellingen. Det var her valgfunksjonærene trakk kofferter fulle av stemmesedler frem fra bordene når alle andre hadde gått hjem.

En dataingeniør forklart sist uke at det er en smal sak å sjekke valgmaskinene hvis man får tilgang, men det har ikke guvernør Kemp og First Secretary Raffensperger villet gi.

Demokratene vinner således seire som Republikanerne ser på som illegitime.

Det er ikke slik at Republikanerne mister motet. Tvert imot. Besluttsomheten er større enn noen gang.

Da Stacy Abrams tapte valget på guvernør i 2016 nektet hun og Demokratene å anerkjenne nederlaget. Hillary, Obama, CNN – sa alle at hvis valget hadde foregått rettferdig ville hun vært guvernør.

Men når Republikanere reagerer får de beskjed om at de oppfører seg som mafiaen. Judith Miller fra Manhatten Institute satt på Fox News i natt og sa at Trump oppførte seg som en mafiaboss som trodde han kunne bestille stemmer.

Anti-Trump-mediene har etablert en retorikk hvor det er helt ok å omtale landets president som en mafiaboss. Han er nemlig ikke den ordentlige presidenten. Det har han aldri vært. USA har vært uten i fire år. Slik har også norske medier oppført seg og ingen norsk politiker har protestert.

Men når pastor Ralph Warnocks preken for noen år siden blir vist, der han sier at en nasjon som velger en bølle som Trump til president, skal måtte sone og bøte, så hevder CNN at sitatet er tatt ut av kontekst.

Dette er den retorikken mediene og Demokratene har etablert. Det danner basis for et herredømme som det viser seg er basert på svindel.

Den seier Demokratene måtte vinne er dermed en Pyrrus-seier, den type seire som man dør av.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.