Georgias guvernør Jack Kemp (R) og hans våpendrager, administrasjonsminister Brad Raffensperger, vant begge klart over sine Trump-støttede mostandere, i nattens primærvalg i USA. Både Kemp og Raffensperger ble støttet av Trumps tidligere visepresident, Mike Pence. I andre delstater hadde Trumps kandidater større suksess.

Georgia var en vippestat under presidentvalget i 2020, og Donald Trump satset mye på sine støttespillere i den Republikansk-styrte delstaten.

The governor’s landslide victory over Perdue sets up a high-profile and high-stakes rematch in November’s general election with Democrat Stacey Abrams, who narrowly lost to Kemp four years ago. Abrams, a rising Democratic Party star and a nationally known voting rights champion, faced no opposition in her party’s primary.

Four years ago, with the support of the then-president, Kemp narrowly defeated Abrams. But Kemp earned Trump’s ire after certifying the 2020 presidential election results in Georgia following two recounts of the vote. Last year Trump pilloried Kemp at a rally in Georgia, and he repeatedly urged Perdue to primary challenge the governor and endorsed him the day after the former senator announced his bid in December. (Fox News)

Også Brad Raffensperger som ikke ønsket å telle stemmene i presidentvalget på ny i 2020, lå tirsdag kveld an til å slå en kandidat backet av Trump.

Republican Secretary of State Brad Raffensperger – who was also repeatedly targeted by Trump for resisting the then-president’s requests to overturn the 2020 election results – was leading Trump-backed challenger Rep. Jody Hice. With the vote still being counted, Raffensperger was over 50%, which would allow him to avoid a primary runoff next month with Hice. (Fox News)

Bush tapte

I Texas ble den hittil siste politikeren fra Bush-dynastiet, George P. Bush, slått klart av den sittende regjeringsadvokaten Ken Paxton. George P. er eldste sønn av Jeb Bush (tidligere guvernør i Florida), nevø av tidligere president George W. Bush og sønnesønn av tidligere president, George H.W. Bush.

Enkelte observatører tolket nattens reusltater som et bevis på at Trumps støtte i det Republikanske partiet ikke er så stor som mange har trodd, og som Trump hevder, men en talsperson for Donald Trump valgte å fokusere på seierene:

– President Trump fortsetter å vinne overalt, etter å ha hatt nok en enorm natt med seire for sine godkjente kandidater, sa Budowich ifølge Fox News’ Paul Steinhauser.

– Amerikanere er tydelig samlet rundt å gjenopprette ledelsen og politikken til president Trump i 2022 og utover. (Fox News)

Kemp’s landslide victory in Georgia’s GOP gubernatorial primary a stinging setback for Trump (Fox News)

Primary elections in Georgia, Alabama, runoff in Texas (Fox News)

Live Updates: Raffensperger and Kemp Crush Trump-Backed Challengers (New York Times – registrering)

Les også:

21 delstater går til søksmål for å få omgjort Bidens Keystone-avlysning

 

Kjøp «Klanen» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.