Den fremste politisk ansvarlige i Georgia, Secretary of State, Brad Raffensperger. AP er helt med på vinkelen om at Trump ga ham ordre om å finne de nødvendige stemmer. Foto: John Bazemore/AP/NTB

Trump hadde lørdag en samtale med den fremste politisk ansvarlige i Georgia, Raffensperger, hvor han etterlyste svar på dokumentasjon på valgsvindel, eksempelvis kofferter med stemmer som var skjult under bordene inntil observatørene gikk hjem. Bidens margin var liten, bare 11.779 stemmer, og Trump sier på et tidspunkt at det ikke burde være vanskelig å skaffe ham 11.780 stemmer.

Dette utlegges av anti-Trump-medier som at Trump beordret Raffensperger til å fremskaffe det antallet han trengte for å vinne.

Det var Washington Post som publiserte samtalen. Avisen eies av verdens rikeste mann, Jeff Bezos, som eier Amazon. Amazon driver en sky-tjeneste med servere som en stor del av verdens internettrafikk går gjennom. Amazon har tatt inn tidligere sjef for National Security Agency, Keith Alexander, i sitt styre. Alexander bygget ut NSA til å samle inn absolutt alt av elektronisk trafikk mellom absolutt alle amerikanere. Det er derfor en mulighet for at det går en link fra Amazons egne systemer og til avisen de eier.

Trump-hatende medier vil aldri finne på å stille spørsmål ved Jeff Bezos, Amazon eller Washinton Post. De arbeider innenfor samme system.

Begge de politiske lederne i Georgia, guvernør Brian Kemp og First Secretary Raffensperger, har vist seg som lojale støttespillere for Demokratene og et maktskifte.

Det er ikke oppsiktsvekkende at detaljer fra en samtale finner veien til medier som vil bruke den politisk, to dager før senatsvalget.

De samme mediene ville ikke finne på å rapportere at en av Demokratenes kandidater, Osoff, har arbeidet for et kinesisk selskap. Han uteglemte selskapet da han skulle oppgi klientene til sitt medieselskap. Broren arbeider for Huawei.

Disse relasjonene må frem i lyset hvis man skal forstå hvem som er Trumps motstandere og hvilke interesser de tjener.

Trump fikk ikke noe ut av samtalen med Raffensperger:

«He was unwilling, or unable, to answer questions such as the ‘ballots under table’ scam, ballot destruction, out of state ‘voters’, dead voters, and more,» Trump tweeted. «He has no clue!»

Raffensperger svarte at presidenten burde vite bedre, og hvis han ville ha et annet resultat, måtte han henvendt seg til en annen stat. Alt foregikk etter boken i Georgia.

Trumps seniorrådgiver Jason Miller spør hvor resten av samtalen er. Bare fire minutter er lagt ut av Washington Post. Hvor er de resterende 35 minutter? Den opplysningen viderebringer ikke Fox News, men den står i tweeten.

 


NRKs Veronika Westrin siterte Adam Schiff (D-CA) og fikk den fordømmelsen Schiff aldri nøler med å gi. Schiff var en av arkitektene bak Russiagate. Han gjentok at han hadde sett håndfaste bevis på at Trump samarbeidet med russerne. Men bevisene kom aldri. Schiff later som Trump fortsatt er en russisk agent, og mediene danser med. Da Hunter Bidens laptop dukket opp, skrev over 50 tidligere etterretningsoffiserer under på at det trolig var plantet russisk desinformasjon.

Lekkasjen er ammunisjon til å portrettere Trump i mest mulig negativt lys, dagen før Georgia-valget og to dager før Kongressen skal telle opp valgmenn.

Dick Durbin (D-Ill):

Durbin added: «The president is unhinged and dangerous. Those who encourage and support his conduct, including my Senate colleagues, are putting the orderly and peaceful transition of power in our nation at risk.»

Anti-Trump-koalisjonen forsøker å forpurre at opprøret blant Republikanske folkevalgte skal bre om seg.

 

 

Trump urged Georgia election official to ‘find’ votes in phone call, insisting he won: report

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.