Virginia har ikke støttet en republikansk kandidat siden George W. Bush i 2004, men nylige meningsmålinger viser at Donald Trump er i ferd med å innhente president Joe Bidens forsprang i delstaten. I tillegg har Virginia en populær republikansk guvernør og Huset og Senatet i staten kontrolleres av demokratene med en knapp margin.

Washington Examiner skriver om saken.

Ifølge en meningsmåling fra Roanoke College utført i midten av mai ligger Biden og Trump likt i Virginia, en dramatisk vending i en stat der demokratene vant med 10 prosentpoeng i 2020. Det samme viser en nylig meningsmåling fra Fox News Voter Analysis.

Zack Roday, en republikansk strateg i Virginia som tidligere har jobbet med valgkampen til guvernør Glenn Youngkin tror at hvis meningsmålingene holder seg i september og oktober, så er Bidens sjanse til gjenvalg i fare i andre vippestater som Pennsylvania, Michigan og Wisconsin.

I forrige uke møtte Youngkin Trump for å diskutere potensialet for å gjøre staten rød, og snakket spesielt om deler av staten der guvernøren vant i 2021. Mens store deler av delstaten fortsatt er et demokratisk høyborg, inkludert Arlington og Alexandria, mener noen at Virginia Beach og Stafford og den vestlige delen av Fairfax County kan være steder der republikanerne kan gjøre det bra.

I dag er det primærvalg i Virginia, noe som kan gi en pekepinn på hvordan delstaten kan komme til å se ut i november. Dette skjer også samtidig som Biden og tidligere president Bill Clinton planlegger å gå sammen om en stor innsamlingsaksjon som arrangeres av Virginias tidligere guvernør Terry McAuliffe.

Mange demokrater er skeptiske til at Trump kan vinne Virginia. Selv om noen erkjenner at meningsmålingene ikke ser bra ut, har staten tidligere avvist republikanerne hver gang Trump har vært på stemmeseddelen uansett hvor upopulær Biden er.

Dramaet starter i september fordi Virginias innbyggere begynner å stemme 45 dager før valget i november, sier en republikansk strateg til The Examiner.

Demokratene i Virginia har ved flere anledninger introdusert lovforslag som vil gjøre det lettere for velgere å stemme, blant annet oppheving av delstatens lov om identifikasjon, tidlig stemmegivning og registrering samme dag som valget. En av lovene de fikk gjennomer tidlig stemmegivning, mens velgerne må fortsatt ha foto-identifikasjon for å stemme ved valg.

Representant Bryan Steil talte om stemmerett i Huset under koronapandemien:

Demokratene vil at du skal vise identifikasjon og et vaksinekort for å spise middag, men ikke for å stemme.

Steil: Dems Want You To ‘Show An ID And A Vaccine Card To Have Dinner’ But Not To Vote

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.