Internasjonal presse var tungt til stede i Arizona. De er kommet for en ting: For å se om Donald Trumps utvalgte klarer seg. Det gjør de. Magien er den samme og mediene begynner å bli desperate. De har prøvd alle tricks i boka og hans kandidater vinner likevel.

I Arizona ser MAGA ut til å gjøre rent bord: De tar guvernøren, first secretary, justisminister og senatplassen. Det er et resultat som blir lagt merke til i Washington, som i andre maktsentra. Trump kommer.

Kari Lake ser ut til å kunne bli guvernør, Mark Finchman first secretary, Abe Hamadeh justisminister og Blake Masters senatorkandidat. Det skal vinnes et valg først, men resultatet skaper et momentum.

Det er ett spørsmål disse mediene ikke tør stille: Kan utfallet bli som det blir – mot normalt – fordi demokratiet virker? At folk vet hva de stemmer på? At de ikke vil ha kandidatene som snakker med to tunger. Minst.

Det spørsmålet er fortsatt tabu.

Trumps finger

Trump ga sin støtte til Kari Lake som guvernør i Arizona. Hun har vært tv-journalist i mange år.

Mot seg hadde hun Karrin Taylor Robson som er gift med en 91-årig milliardær. Det manglet ikke penger til valgkampen. Robson ble støttet av Mike Pence og John McCains nettverk. Dette er RINO-segmentet i GOP. Deres slagord er «alle bortsett fra Trump». Men et slik-fiende-bilde er risikabelt hvis velgerne identifiserer seg med fienden. Trump er blitt tråkket på så lenge og mye at sympatien vipper i hans favør.

Særlig nå som Biden kjører USA i grøfta.

Trump er tilbake sterkere enn noen gang og alt handler om midtveisvalget og 2024. Trump må sikre et flertall i Kongressen hvis han skal ha håp om å rydde opp.

En politisk klasse

Det er en hel politisk klasse Trump forsøker å velte. Rusty Bowers var speaker i delstatsforsamlingen i Arizona. Han ble slått ut av Trump-støttede David Fornsworth.

Det var Fox News som erklærte Arizona for Biden da tellingen såvidt var begynt. Det har ikke MAGA-velgerne tilgitt. Marginen var til slutt bare 12.000 stemmer og det ble svindlet for langt fler.

Valgsvindelen skapte et eget bånd mellom de som hadde fordel av den. De slåss for sine politisk liv og for en del, utsiktene til å havne i fengsel.

I Arizona er det en sterk bevegelse for valg-integritet. Bowers motarbeidet den iherdig.

Da ber du om juling.

Valget stjålet

Det som gjør establishment-media ekstrea apoplektiske er når kandidatene åpent står for at 2020-valget ble stjålet. Det er ikke alle Trump-støtter som vedkjenner seg det. En av dem er Kellyanne Conway som skal ha overtalt Trump til ikke å nevne valget i sin tale til America First Policy Institute.

Men Blake Masters har ikke problemer med å stå for det. Han ble valgt til Republikansk senatorkandidat for Arizona.

De største formuene er på Demokratenes side, men Masters fikk 15 millioner dollar av tech-milliardæren Peter Thiel.

Fox innrømmer:

Masters has strongly backed Trump’s unproven claims that his 2020 election loss to President Biden was due to massive voter fraud. Arizona was one of the key swing states where Biden narrowly edged Trump two years ago.

Journalister vil spørre hvordan Arizona kunne bli erklært for Biden så tidlig, men det er tabu i Fox som lider av store indre motsetninger.

Fox har ikke dekkket Trumps rallyer. De håper han skal forsvinne. Nå må de erkjenne at hans kontroll med GOP øker:

It has been a year and a half since former President Trump left the White House, but the results from the latest round of primaries proves that his immense grip over the Republican Party remains firm.

Ti Republikanere dolket Trump

Ti Republikanske medlemmer av Representantenes hus stemte for riksrett i januar 2020. Tirsdag falt tre av den ut. En a dem var Peter Meijer fra Michigan. Han ble slått ut av John Gibbs. Fox skriver som NTB at valgsvindelpåstandene ikke er bevist.

Gibbs, a strong supporter of Trump’s repeated unproven claims that the 2020 presidential election was «rigged» due to «massive voter fraud,» narrowly edged Meijer in Michigan’s 3rd Congressional District, on the western side of the state’s lower peninsula, a seat House Democrats view as competitive in November’s midterm elections.

De glemmer å stille spørsmålet hvorfor oppegående fornuftige mennesker står fast ved påstanden om svindel.

To andre representanter  som dolket Trump står til valg i Washington.

En annen MAGA er Mark Fincham som stilte til First Secretary i Arizona. Der blir det nå et sterkt lag. Nå går det ikke an å sabotere arbeidet med å kvalitetssikre valget i 2020. Hvis Demokratene og mediene er så sikre, hvorfor har de ikke sagt ja til det for lenge siden?

Trump-backed Mark Finchem – who claims that the 2020 election in Arizona’s Pima County was stolen – won the Republican nomination for Secretary of State.

Tudor Dixon vant soleklart over rivalene på Republikansk side i kampen om å bli Michigans guvernør. Hun ble støttet av Trump.

I Missouri vant sittende riksadvokat Eric Schmitt plassen som kandidat til Senatet, foran tidligere guvernør Eric Greitens. Trump hadde helgardert ved å skrive at han støttet «ERIC». De heter begge Eric til fornavn.

Trøst for de progressive

Den eneste trøsten for de progressive var et solid flertall for abort i Kansas. Det ble til gjengjeld gjentatt av NRK og NTB til det kjedsommelige, så de slapp å fortelle om Trump-bevegelsens seire.

 

https://www.foxnews.com/politics/trump-sway-over-gop-still-strong-his-endorsed-candidates-win-key-primaries-tuesday

https://www.foxnews.com/politics/blake-masters-wins-arizona-republican-senate-primary-key-battleground-state-showdown

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.