Den sittende Secretary of State i Arizona, Katie Hobbs, er av mediene utropt til vinner av guvernørvalget fremfor Kari Lake.

Det spørs om Lakes velgere vil godta resultatet. Lake har vært overbevist om at hun hadde stemmene inne, men det har vært mye tull helt siden valgdagen.

30 prosent av valgmaskinene i det største fylket, Maricopa, fungerte ikke. Etter at folk hadde ventet i lang tid for å stemme, ble de tilbudt å legge stemmesedlene i en boks der talte og utalte stemmesedler ble blandet.

Selve tellingen er gått som lusa på tjærekosten og har økt mistanken om at alt ikke går riktig for seg. I de viktige, avgjørende valgene til Senatet har Demokratene stukket av med seieren, i Nevada og Arizona.

Ifølge New York Times’ oversikt hadde Hobbs fått 50,41 prosent av stemmene, mot Kari Lakes 49,59 prosent da 95 prosent var telt opp, og ifølge nyhetsbyrået AP ledet Hobbs da med 20.000 stemmer over Lake, et forsprang som Lake ifølge byrået ikke vil kunne ta igjen.

Demokratene og deres medier har ikke villet at kandidater som støttet at Trump var den egentlige vinner i 2020 skulle vinne. Men når disse kandidatene ikke tillates å vinne, styrkes bare mistanken om at valget er blitt korrupt.

Hobbs førte en elendig kampanje sammenlignet med Lake, som på sin Twitter-konto gir uttrykk for hva hun mener om valgresultatet:

Folk i Arizona gjenkjenner «bullshit» når de ser det, skriver hun.

Kunngjøringen om at Lake er beseiret kommer samme dag som Trump er ventet å kunngjøre sitt kandidatur.

Arizona sto sentralt i ekspresident Donald Trumps forsøk på å omstøte valget i 2020 og legitimiteten til Joe Bidens valgseier.

Lake is a former TV news anchor who stepped down last year after 22 years with the Fox affiliate in Phoenix to run for governor. Thanks in part to her strong support for former President Donald Trump and his unproven claims that the 2020 election was «stolen» and rigged,» Trump endorsed and heavily backed Lake as she narrowly won the GOP nomination over a candidate backed by Ducey.

https://www.foxnews.com/politics/arizona-governor-hobbs-lake-recount-state-law

 

Kjøp julegavene fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.