Trumps favoritt til guvernør i Arizona, Kari Lake, har gått seirende ut av kampen mot styrtrike Karrin Taylor Hobson som var støttet av Mike Pence og nettverket til avdøde senator John McCain. Aldri-Trump-fronten hadde mobilisert maksimalt i Arizona, men tapte.

Trump-støttede kandidater vant primærvalget på Republikansk side til guvernør, senator, førstesekretær og riksadvokat.

Hvorfor er Arizona så viktig? Fordi det var den første staten som ble erklært for Biden, flere timer før opptellingen var fullført. Det var Bret Baier på Fox News og Chris Wallace som gjorde dette. Spekulasjonen skal ha det til at ordren kom helt fra toppen, fra Rupert Murdoch himself.

Det sådde vondt blod mellom MAGA-folket og Fox som har bestått til denne dag. Fox har ikke dekket Trumps rallyer på flere måneder. Han er borte fra de politiske talkshowene. Etterhvert som Trump ruver mer og mer vil dette være en uholdbar situasjon.

En mektig gruppering innen det Republikanske partiet håpet på at Mike Pence kunne utfordre Trump. Det må de trolig se langt etter.

Valget i Arizona er viktig av en annen grunn: En sterk grasrotbevegelse har gravd frem bevis på valgsvindel i 2020, men har ikke fått gjennomslag når de kommer til de øverste instanser som guvernør Doocey og førstesekretær Katie Hobbs. Hobbs blir Kari Lakes motkandidat i november. Det var Hobbs som var ansvarlig for avviklingen av valget i 2020. Hvis Lake vinner kan det hende det blir oppvask allerede fra januar 2023. Da kan grasrotgruppcene vinne frem. Dagens administrasjon har nektet å utlevere informasjon.

Skulle det komme frem at det ble jukset i 2020 bryter helvete løs. Da vil Biden raskt bli sett på som en illegitim president. Han er dessuten den mest upopulære i amerikansk historie.

2022 kan bli et spennende år.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.