Trump sier han kan tenke seg Ron DeSantis som visepresident i 2024. Han har ikke sagt kategorisk at han selv stiller, men bare det at han lufter en visepresidentkandidat allerede nå, sier mye. Mike Pence gjorde seg umulig da han nektet å følge opp mistankene om valgsvindel.

Som leder av sertifiseringen av valgmenn sviktet Pence Trump både før og på 6. januar. Demokratene har reist innvendinger mot valgmenn i nær sagt alle valg de har tapt, også i 2016, men når Trump gjør det, blir det ramaskrik.

DeSantis er guvernør i Florida, hvor Trump bor. Han er en no-nonsense-fyr som tar igjen når noen prøver seg, som da CBS klippet sammen et intervju med ham slik at hans uttalelser fikk en helt annen betydning. CBS fikk skammen.

Valgkampen er begynt. Både til kongressvalget i 2022 og presidentvalget i 2024.

Det foregår en omtelling i Mericopa county i Arizona som Demokratene har gjort alt for å stanse.

I et intervju med Fox Business sier ekspresidenten at det var han som ga DeSantis støtte da sistnevnte forsøkte å bli guvernør, at DeSantis er en venn og at han har gjort en strålende jobb som guvernør.

– Det er klart at Ron ville blitt vurdert. Han er en flott fyr, sier Trump.

DeSantis er ansett som en av de fremste republikanske kandidatene om Trump ikke stiller, og han er en nær alliert av ekspresidenten. Trump har ikke kommet med noen kunngjøring om hvorvidt han vil stille eller ei i 2024, men sa torsdag at han «100 prosent» vurderer å stille.

Heller ikke DeSantis har sagt mye om hvorvidt han vil stille, skriver Politico.

Med tanke på det hardkjøret Biden og mediene har satt i gang mot Trump-velgere, kan det bli fire tøffe år.


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.