Den tidligere guvernøren i Arkansas, Asa Hutchinson, kunngjorde søndag sitt presidentkandidatur i USA i 2024 med en kunngjøring som skiller ham fra andre nåværende eller potensielle republikanske kandidater:

Tidligere president Donald Trump bør trekke sitt kandidatur.

I et intervju med TV-nettverket ABCs «This Week» oppfordret Hutchinson Trump, som lanserte sitt kandidatur i november 2022, til å trekke seg fra valget, skriver Reuters.

Etter at den tidligere presidenten torsdag ble tiltalt i New York etter en etterforskning av utbetaling av taushetspenger til en pornostjerne, mener Hutchinson at Trump ikke lenger kan være presidentkandidat.

– Jeg mener, først og fremst så er posisjonen viktigere enn noen individuell person. Og så, av hensyn til presidentembetet, tror jeg det er for mye av et show og distraksjon, og han må være i stand til å konsentrere seg om sin egen personlige prosess og formodentlige uskyld nå, sa Hutchinson.

Hutchinson var guvernør i den sørlige delstaten fra 2015 til begynnelsen av 2023 etter tidligere å ha sittet i Representantenes hus. Han sa at han ville komme med sin formelle kunngjøring i Arkansas senere i april, men har bestemt seg for å stille.

– Jeg har tatt en beslutning, og min beslutning er at jeg kommer til å stille som kandidat til presidentvervet i USA, sa han.

– Jeg er overbevist om at folk vil ha ledere som appellerer til det beste i Amerika, og ikke bare appellerer til våre verste instinkter, la han til.

Nytimes: Trump blir tiltalt

Den demokratiske presidenten Joe Biden forventes å stille til gjenvalg i 2024.

Hutchinson har også tidligere kritisert Trump. Søndag gjorde han det klart at han som kandidat ikke ville vike tilbake for å konfrontere Trump, som fortsatt er populær blant mange republikanere til tross for at han er den første president som er tiltalt.

– Jeg synes det er en trist dag for Amerika at vi har en tidligere president som er tiltalt, sa Hutchinson.

På spørsmål om Trump bør tre til side, sa han:

– Vel, det burde han, men samtidig vet vi at han ikke gjør det.

Andre republikanere som har lansert kampanjer for partiets 2024-nominasjon inkluderer tidligere South Carolina-guvernør Nikki Haley og aktivistinvestor Vivek Ramaswamy.

Tidligere visepresident Mike Pence og nåværende Florida-guvernør Ron DeSantis regnes også som mulige kandidater.

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.